bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devils poprvé v sezoně vyzvou Flames, Toronto zase Edmonton. Přidá Tampa desátou výhru?

27. února 2019, 20:30

Ondřej Mach

Pět zápasů nejprestižnější hokejové ligy světa bude k vidění v noci ze středy na čtvrtek. New Jersey poprvé v letošním ročníku narazí na Calgary, Tampa proti Rangers zaútočí už na desáté vítězství v řadě. V dalších utkáních přivítá silné Toronto trápící se Edmonton, Colorado zkusí vyzrát na Vancouver a Ducks po třech porážkách za sebou změří síly s Blackhawks.

1:00 New Jersey Devils – Calgary Flames

NJD: 8. místo v Metropolitní divizi (58 bodů)

CGY: 1. místo v Pacifické divizi (87 bodů)

První letošní vzájemný duel se odehraje od jedné hodiny po půlnoci v Prudential Centru. Devils se krčí na posledním místě Metropolitní divize a vyřazovacím bojům mohou dát pomalu sbohem. Poslední dva týdny střídá New Jersey porážky s výhrami. Naposledy na svém ledě porazili kanadský Montreal fotbalovým výsledkem 2:1.

Celek z Alberty kraluje Pacifické divizi i Západní konferenci a je jedním z hlavních kandidátů na Stanleyův pohár. Flames zároveň nabrali velmi dobrou formu a vyhráli už šestkrát v řadě, získali například i cenné skalpy Pittsburghu nebo Islanders, na které vyzráli dvakrát během jednoho týdne. Zápasem s Ďábly uzavírají venkovní trip po východě.

1:00 Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers

TOR: 3. místo v Atlantické divizi (80 bodů)

EDM: 6. místo v Pacifické divizi (59 bodů)

Poprvé letos změří síly i Toronto s Edmontonem. Javorové listy mají na třetím místě Východní konference vcelku pohodlný náskok sedmi bodů na devátý Columbus. Poslední dva zápasy navíc opět slavily vítězství, poraženými byli Buffalo a Montreal. To se však nedá říct o předchozích třech duelech, kdy Toronto padlo s Washingtonem, St. Louis a Arizonou. Proti Edmontonu se Maple Leafs představí potřetí za sebou na svém ledě. 

Svěřenci trenéra Hitchcocka ztrácí na play off osm bodů. Oilers bodovali čtyřikrát v řadě a stále tak živí naději, nutno podotknout, že ve dvou případech podlehli po nájezdech. Do týmu se po dvouzápasové suspendaci vrací kapitán McDavid. Pomůže Edmontonu k životně důležitým bodům?

1:30 New York Rangers – Tampa Bay Lightning

NYR: 7. místo v Metropolitní divizi (63 bodů)

TBL: 1. místo v Atlantické divizi (100 bodů)

Jezdci z New Yorku prochází rozsáhlou přestavbou, před uzávěrkou přestupů opustili tým Mats Zuccarello a Kevin Hayes. Na vyřazovací boje Rangers chybí 11 bodů, oslabený tým tak do play off nejspíš neproklouzne. Lehký úkol je nečeká ani středeční noc, proti favorizované Tampě zatím prohráli obě letošní vzájemná utkání. Zvládnou ji napotřetí potrápit?

Bolts nadále sbírají výhry jako na běžícím pásu, v posledním vítězném zápase proti Kings překonali magickou stobodovou hranici. Devět výher v řadě je výbornou vizitkou pro tým kapitána Stamkose, Tampa je zřejmě nejžhavějším kandidátem na zisk poháru. Čeká ji však ještě dlouhá cesta vyřazovacími boji. Jisté je jedno, celek z Floridy letos dojde hodně daleko. 

3:30 Colorado Avalanche – Vancouver Canucks

COL: 6. místo v Centrální divizi (66 bodů)

VAN: 5. místo v Pacifické divizi (62 bodů)

Colorado je účastníkem lítého boje o play off ve vyrovnané Západní konferenci. Avs se sice momentálně nachází mimo postupové příčky, z posledních pěti zápasů ale čtyřikrát vyhráli. Klopýtli až v utkání s Floridou, na kterou nestačili po prodloužení. Vancouveru má tým z Denveru co oplácet, na začátku února s ním prohrál 1:5. 

Canucks se druhá divoká karta Západní konference vzdaluje, jejich ztráta teď činí pět bodů. Postup do vyřazovací části ale stále není nemožný, do karet Vancouveru nehraje forma z posledních zápasů. Výhra proti Anaheimu byla první po třech zápasech, v únoru navíc celek z Kanady zvítězil pouze čtyřikrát. Duelem proti Coloradu začínají Nucks třízápasový venkovní trip.

4:00 Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks

ANA: 7. místo v Pacifické divizi (57 bodů)

CHI: 7. místo v Centrální divizi (61 bodů)

Pro Anaheim je letošní sezona zklamáním. Od začátku roku vyhrál jen pětkrát, v ostatních zápasech slavili jeho soupeři. V posledních třech kláních se Kačeři po dvou výhrách vrátili do starých kolejí, postupně podlehli Calgary, Edmontonu a Vancouveru. Duel proti Chicagu je prvním ze tří domácích, které Kačery čekají.

Chicago na tom není o moc lépe, na svém kontě má o pouhé čtyři body více než Ducks. Cesta do play off je pro ně ale přeci jen více otevřená, na druhou divokou kartu ztrácí šest bodů. Poslední dvě utkání však Blackhawks nevyšla podle představ, nejprve nestačili na Colorado a v neděli prohráli s Dallasem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.