bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devils začnou sezonu bez Schneidera. Kdy plánuje návrat?

3. října 2018, 8:15

Martin Schwarz

Až hokejisté New Jersey Devils v neděli ve Švédsku vyjedou k prvnímu utkání sezony 2018-19 proti Edmontonu, jistojistě budou postrádat aspoň jednoho muže. Jejich dlouholetá brankářská opora Cory Schneider prochází závěrečnou fází rekonvalescence po operaci, kterou Američan absolvoval ještě v květnu. Pro Ďábly by to však neměla být výrazná komplikace. Na závěr minulého ročníku se přesvědčili, že za Schneidera mají adekvátní zástup.

Dvaatřicetiletý maskovaný muž s týmem i navzdory nedoléčenému zranění odcestoval do Evropy k utkáním na švýcarském a švédském ledě (v pondělí večer New Jersey porazilo SC Bern v generálce na ligu 3:2 po prodloužení). Pokud ale nedojde k náhlému zlepšení jeho zdravotní situace, bude spoluhráče bojující o první body do tabulky sledovat pouze ze střídačky či tribuny. 

„Je pro mě zklamání, že nebudu připraven na první utkání ročníku,“ nezastíral Schneider ve vyjádření pro žurnalisty z webu nhl.com. „Ale když jsem v květnu absolvoval operaci kyčle, lékaři mi stanovili dobu léčení na pět až šest měsíců. Teď uplynulo přibližně pět a můj návrat by se měl blížit, cítím se už mnoho lépe. Pořád lepší vynechat pár zápasů na začátku, než chybět delší dobu ve druhé polovině sezony,“ tušil správně.

Bývalý brankář Vancouveru přišel během uplynulého ročníku vinou zranění o 16 utkání základní části. Celý únor zůstal mimo hru, absence se na něm výrazně projevila, alespoň v ohledu na statistiky. Posledních 12 duelů, do kterých zasáhl, odchytal s průměrem 4.04 inkasovaných gólů na zápas a procentuální úspěšností hluboko pod 90 %. Od 29. prosince do 7. dubna pokaždé dostal tři nebo více branek, procházel hodně složitým obdobím. Nebylo tedy žádné překvapení, že sérii 1. kola play-off proti Tampě Bay začal Schneiderův kolega Keith Kinkaid.

Přesné datum stanovíme

Kromě produktivního Taylora Halla měl právě do té doby prakticky neznámý lapač puků lví podíl na postupu New Jersey do play-off. Na sklonku dlouhodobé části se mohl chlubit snad nejlepší formou ze všech gólmanů NHL. Důkazem budiž jen čtyři inkasované góly ve 4 závěrečných kláních. Bilanci mu pošramotil až začátek vyřazovacích bojů. V prvním mači od Lightning dostal čtyři kousky, ve druhém pět. A pro zbytek série převzal místo mezi třemi tyčemi opět Schneider. To už si vedl mnohem lépe, únorový a březnový odpočinek mu prospěl.

„Coryho zdravotní situace se zlepšuje. Pokračuje v trénincích a nabírá formu,“ potvrdil hlavní kouč New Jersey John Hynes. „Ale mohu definitivně potvrdit, že proti Oilers ve Švédsku nenastoupí,“ dodal jedním dechem. V brance tedy můžeme očekávat Kinkaida, jenž má ideální příležitost dokázat, že jeho jarní forma nebyla žádným výkřikem do tmy.

„Mám velkou radost, že mohu být společně s ostatními na cestách po Evropě,“ těšilo Schneidera. „Můj návrat do brankoviště přijde v rozmezí několika dnů či týdnů, důležité však je, že se stále cítím lépe a lépe. Zatím netuším, kdy poprvé zasáhnu do utkání, přesné datum bychom mohli stanovit po návratu do z Evropy do New Jersey,“ prozradil brankář nosící na zádech číslo 35.

New Jersey Devils absolvují na úvod nového ročníku náročný program. V neděli je po přesunu ze Švýcarska do Švédska čeká v rámci NHL Global Series partie proti Edmonton Oilers. Hned po návratu do Newarku (12. října) narazí na obhájce Stanley Cupu z Washingtonu. O tři dny později přivítají San Jose Sharks s Erikem Karlssonem na soupisce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.