bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devítka nejlepších z nevybraných. Kdo ještě zbývá na hráčském trhu?

3. července 2015, 14:00

Tomáš Zatloukal

Že jsou kapitální úlovky již v rybářských sítích? Ale kdepak, na hráčském trhu se stále dají sehnat velmi kvalitní posily, za jejichž příchod by se jistě zlobil jen málokterý fanoušek. Sestavili jsme pro vás žebříček devíti nejzajímavějších jmen, přičemž jsme se při psaní komentářů inspirovali populárním blogem NBC Sports. Hlášky Jamese O'Briena ohledně volných agentů totiž byly v některých případech naprosto neodolatelné, a tak porci z nich posíláme zase o dům dál.

Joel Ward – Že pověst specialisty na play-off vynáší extra miliony? Hráčský trh starou pravdu zatím nepotvrdil, spíše naopak. Antoine Vermette (Arizona Coyotes) i Justin Williams (Washington Capitals) podepsali za méně peněz, než za kolik hráli v sezóně 2014-15. Možná za to mohl jejich vyšší věk, ten je limitujícím faktorem také pro Warda.

Johnny Oduya – Zkušený Švéd měl podle očekávání zmizet z nabídky prakticky okamžitě, nicméně o všestranného obránce zatím nikdo příliš nestál. Detroit Red Wings raději podepsali více útočně laděného Mike Greena, další kluby si rozebraly Francoise Beauchemina s Paulem Martinem. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu je tak stále k mání.

Cody Franson – Jak moc srazila výměna k nashvillským Predátorům jeho cenu? V 27 letech přitom představuje velmi solidního obránce, který v minulosti dvakrát pokořil metu 30 kanadských bodů. Jeho kvality potvrzují i pokročilé statistiky. Příliš mu nepomáhá, že k dostání byli ještě lepší beci, třeba zmíněný Green.

Christian Ehrhoff – Německému zadákovi vůbec nevyšel boj o nový kontrakt, v Pittsburghu chtěl ukázat, že stále patří mezi elitu, místo toho hrál jen druhé housle. Zřejmě zvolí stejnou taktiku, podepíše roční smlouvu a zkusí zvýšit svou cenu.

Eric Fehr – Nikde se mu nedařilo tolik jako ve Washingtonu. Přesto musí od Capitals odejít. Dá se očekávat, že podepíše za rozumné peníze, dvacetigólový útočník by tak mohl doplnit kár některého z favoritů na zisk Stanleyova poháru. 

Alexandr Sjomin  –  Stane se dalším Danym Heatleym? V Carolině se krasnojarský rodák dočkal tvrdé kritiky za to, že se nedokázal vrátit na svou klasickou výkonnostní úroveň, načež jej GM Ron Francis vykoupil ze smlouvy. Obávaný kanonýr přitom začal u Hurikánů dobře. Má se za to, že pokud dostane krátkodobou smlouvu, zase zazáří. Mohl by skončit u pittsburghských Tučňáků, New Jersey Devils nebo floridských Panterů.

Chris Stewart – Za rozumné peníze, proč ne? Stewart umí nastřílet ke 30 gólům, někomu by jeho kila i ofenzivní apetit mohl výrazně prospět 

Ľubomír Višňovský – Přibývající zdravotní problémy kazí "Višňovi" závěr profesionální kariéry, přesto je dostatečně kvalitním hokejistou na to, aby vyztužil něčí obranu a rozšířil trenérovy možnosti. Také vás napadají chicagští Blackhawks? Uvidíme, jak se GM Stan Bowman popasuje s platovým stropem. Ve hře jsou samozřejmě i další kluby.

Marek Židlický - Končit se mu nechce, v Detroitu ale pokračovat nejspíše nebude. Po Greenově příchodu pro něj zkrátka nezbývá místo. Rudá křídla se přitom od něj dočkala vynikajících služeb, byť mosteckého rodáka na konci sezóny limitovalo zranění. V 38 letech by mohl odehrát ještě jednu, dvě dobré sezóny za oceánem. O'Brien vyzdvihuje jeho ofenzivní přínos.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.