bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Divočákům začíná sezóna a na pořadu též debut syna hokejové legendy

20. října 2017, 18:00

Josef Potůček

V Buffalu jsou v očekávané partii proti Vancouveru plni optimismu, Panthers hodlají zkrotit duo Crosby – Malkin, Rudá křídla i jejich soupeři z Washingtonu chtějí složit reparát z posledních zápasů, za Winnipeg bude debutovat syn Clauda Lemieuxe a zoufalí Habs doufají v restart.

1:00 Buffalo Sabres – Vancouver Canucks

Sabres se vrací ze čtyřzápasového tripu, který zakončili úterní porážkou ve Vegas. Mizerný dojem z třetího venkovního nezdaru mírně napravili třemi góly v závěrečné třetině, kdy Evander Kane 8.9 sekund před koncem poslal zápas do prodloužení.

Proti Vancouveru potřebují navázat na výkon z třetího dějství zmíněného utkání.

Kane je jedním z mála hráčů Buffala, který má povedený vstup do sezóny. V sedmi duelech vstřelil 5 branek a přidal stejný počet asistencí.

Na včerejší prohru 6:3 v Bostonu budou chtít co nejrychleji zapomenout hráči Vancouveru, kteří v daném střetnutí protočili oba brankáře. Bývalého gólmana Buffala Anderse Nilssona po čtvrtém gólu střídal Jacob Markström.

„Jsou to mladí gólmani, přičemž oba mají ambice stát se jedničkou. Oba se v této fázi podobají a my chceme, aby se navzájem tlačili k co nejlepším výkonům,“ hodnotí trenér Travis Green.

1:00 New Jersey Devils – San Jose Sharks

Od ročníku 2015-16 žádný tým ze Západní konference neporážel své soupeře z východu častěji než San Jose.

Žralokům začíná sobotním zápasem v Prudential Centru trip po východním pobřeží, při kterém nalétají 5.430 mil, stráví deset nocí v hotelech a odehrají pět utkání v osmi dnech.

„Hrajeme pět zápasů venku, z kterých musíme mít minimálně osm bodů,“ soudí Tomáš Hertl pro San Jose Mercury News.

Na povedený vstup do sezóny bude chtít navázat zřejmě dosud největší překvapení ligy - New Jersey, které dosud vyhrálo šest ze sedmi partií.

V té poslední proti Ottawě se dvakrát trefila jednička posledního draftu Nico Hischier.

Otázkou je, zdali Ďáblové budou moci počítat s brankářem Cory Schneiderem, který v inkriminovaném duelu odstoupil po druhé třetině kvůli zranění v dolní části těla.

1:30 Florida Panthers – Pittsburgh Penguins

Pittsburští Tučňáci jsou jako hokejová verze týmu amerického fotbalu New England Patriots.

V Nové Anglii mají impozantní veličiny v podobě Toma Bradyho a Billa Belichicka, v Pittsburghu mají Crosbyho a Malkina - záruku úspěchu.

Penguins se již plně zmátořili z debaklu 10:1 od Chicaga, když vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů. Naposledy porazili Rangers 5:4 gólem v poslední minutě, který nevsítil nikdo jiný než kapitán Crosby.

Do sestavy Pens se již vrátil obránce Ian Cole, který přišel před deseti dny po zásahu kotoučem o tři zuby. Mimoděk syn dentisty bude hrát s celoobličejovým štítkem.

Navzdory venkovním prohrám jsou Panthers v domácím BB&T Centru dosud nepokořeni.

Trenér Bob Boughner tento fakt zdůvodňuje: „Naším problémem venku je nedodržení herního plánu.“

Světlým bodem hry Floridy jsou výkony mladého útočníka Owena Tippetta z posledního mače proti Flyers, který při svém debutu hned sedmkrát vystřelil na branku, kdy mu k tomuto počinu stačilo pobýt na ledě jen něco málo přes 11 minut.

1:30 Detroit Red Wings – Washington Capitals

Do zánovní Little Caesars Arény poprvé dorazí washingtonští Capitals.

Rudá křídla nejsou v ideálním rozpoložení. Po pondělní prohře s Tampou Bay následoval středeční neúspěch v Torontu, kdy Red Wings inkasovali čtyřikrát z prvních pěti střel.

„V tom zápase jsme udělali přesto spoustu skvělých věcí a měli řadu dobrých okamžiků,“ hodnotí kouč Jeff Blashill. „Na to se musíme zaměřit a pokračovat v tom.“

Na dvě prohry v řadě hodlají též reagovat Caps. Při čtvrtečním tréninku bruslil po boku Nicklase Bäckströma a T.J. Oshieho důrazný Tom Wilson, jehož místo ve třetím útoku s Brettem Connollym a Larsem Ellerem zaujal André Burakovsky, který dosud neskóroval.

„Sedm zápasů bez gólu, to je z mého pohledu nepřijatelné,“ kaje se švédský forvard. „Samozřejmě, týmový úspěch je nejdůležitější, ale já k němu musím též víc přispívat.“

2:00 Winnipeg Jets – Minnesota Wild

Pokud Brendan Lemieux zdědil alespoň část houževnatosti po otci, mají se minnesotští na co těšit.

Tryskáči totiž k hlavnímu týmu povolali syna Claudea Lemieuxe jednoho z nejotravnějších hráčů všech dob, který v letech 1985 až 2003 znepříjemňoval hokej stovkám soupeřům.

K debutu byl blízko již před třemi dny. Prohru 5:2 s Columbusem však nakonec sledoval pouze z novinářské lóže.

„Celý život jsem na tohle čekal,“ popisuje Lemieux junior. „Od mala jsem sledoval, jak můj táta hraje NHL a teď jsem tady. Je to sen.“

Wild by s trochou toho sarkasmu mohli přijet do Winnipegu sanitkou. Charlie Coyle má zlomenou nohu, Marcus Foligno obličejovou frakturu, Mikael Granlund potíže s tříslem a Nino Niederreiter vyvrknutý kotník. Hrát nemůže ani kapitán Zach Parise s nezveřejněným zraněním.

Po čtyřech zápasech v prvních devatenácti dnech čeká Divoké pořádná šichta, když mají odehrát hned šest utkání v jedenácti dnech. Nastoupit by pak měli k 21 střetnutím ve 42 dnech.

„Začátek sezóny nás čeká vlastně až teď ve Winnipegu,“ nechal se slyšet Bruce Boudreau.

4:00 Anaheim Ducks – Montreal Canadiens

Ačkoliv je sezóna 2017-18 stále na svém počátku, na Habs sílí tlak, aby se věci konečně vydaly tím správným směrem.

Canadiens totiž mají nejhorší ligový deficit v poměru vstřelených a inkasovaných branek (-16) a zoufale potřebují ukončit sérii proher na západním pobřeží, kde v týdnu podlehli jak San Jose (5:2) tak i Los Angeles (5:1).

Zranění sužují též Kačery. Mimo jiné se v nadcházejícím zápase proti Montrealu budou muset obejít bez klíčových hráčů - útočníků Ryana Getzlafa a Patricka Eavese. V ohrožení je též start obránců Sami Vatanena a Hampuse Lindholma.

Alespoň částečně dobrou zprávou pro Ducks je návrat českého forvarda Ondřeje Kašeho po zranění hlavy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.