bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Divočina v Minnesotě. Po jedné sezóně skončil manažer Fenton. Přijde Hextall?

1. srpna 2019, 0:30

Jan Šlapáček

Jedna sezóna a dost. Minnesota v úterý oznámila, že po jedné kompletní sezóně v klubu končí generální manažer Paul Fenton. Podle majitele Wild Craiga Leipolda nebyl tím pravým člověkem pro jeho organizaci.

„Nebyl tím pravým člověkem pro naší organizaci." Ano, přesně takhle zněla slova majitele Craiga Leipolda, který sám před rokem Paula Fentona do služeb Minnesoty najímal.

Uvnitř klubu to podle zámořský zdrojů nefungovalo, hodně zaměstnanců bylo nespokojených s prací svého manažera a právě kvůli tomu docházelo k bouřlivým incidentům. Všechno se pochopitelně dostávalo i do kanceláře Leipolda, který celou situaci vyřešil po svém.

Tohle ale nebyl jediný důvod k vyhazovu. Fenton během minulého ročníku provedl několik výměn a prakticky ve všech případech se postavil na stranu poraženého. Nina Niederreitera poslal do Caroliny za Victora Raska, Charlieho Coylea do Bostonu za Ryana Donata a následně i Mikaela Granlunda za Kevina Fialu.

Během letošního léta se ještě snažil vyměnit Jasona Zuckera za Phila Kessela, všechno však selhalo na tom, že se útočník Penguins do Minnesoty stěhovat nechtěl. Za jedinou kladnou věc se dá považovat podpis Matse Zuccarella, jenž se Wild upsal na pět let za 30 milionů dolarů.

Kdo ho nahradí?

Dočasně do křesla generálního manažera Wild usedne Tom Kurvers, který zastával pozici Fentonova asistenta. Craiga Leipolda tak v příštích dnech či týdnech čeká hledání toho "správného" člověka.

Během minulého léta vedl Leipold hned několik pohovorů a mezi lidmi zajímající se o pozici v organizaci byli Tom Fitzgerald, Bill Guerin, Bill Zito, John Ferguson či Dave Nonis. A celá pětice je k dispozici pro Minnesotu i nyní.

Favorit na získání této uvolněné pozice ale nese jméno Ron Hextall. Bývalý skvělý brankář a méně úspěšný manažer Flyers se už pomalu chystá na jednání s Leipoldem, ke kterému dojde zřejmě v následujících dnech.

Ať se novým manažerem Wild stane kdokoliv, cíl bude mít jasný. Tím bude okamžitý návrat Minnesoty do play-off, ve kterém chyběla letos poprvé od ročníku 2011/2012.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.