bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dlouhé volno? Nechci! Kane touží po dalším úspěchu

27. srpna 2018, 8:00

Jan Šlapáček

Minulý ročník organizace Chicaga Blackhawks mezi ty úspěšné určitě nezařadí. Jeden z nejúspěšnějších týmů posledních let se nedokázal dostat do vyřazovacích bojů, sezóna pro Chicago skončila netradičně již na začátku dubna a hráčům začala dlouhá dovolená, která je pro hokejisty většinou nudná. Jedním takovým hráčem je i Patrick Kane, jenž by si léto více užil po úspěšné sezóně.

Poslední dva roky byly pro Blackhawks hodně těžké. V sezóně 2016/2017 patřilo Chicago po základní části mezi největší favority na zisk Stanleyova poháru, nicméně nezvládlo hned úvodní kolo play-off a bez jediné výhry v sérii podlehlo Nashvillu. V minulém ročníku se Blackhawks do vyřazovacích bojů vůbec nedostali, což se jim stalo poprvé od ročníku 2007/2008.

„Poslední dvě léta nejsou vůbec zábavná," pronesl americký útočník na začátku rozhovoru, který se uskutečnil na charitativní akci Chicago Hockey Charity Classic. „Během letních měsíců máme ale dostatek času na to, abychom na sobě zapracovali a v následující sezóně se vrátili silnější. Musíme této možnosti využít," burcuje své spoluhráče na dálku Kane.

A není se mu co divit. Jedna z největších hvězd ligy je zvyklá vyhrávat, ve svých devětadvaceti letech má Kane na svém kontě už tři získané poháry a rád by svoji sbírku rozšířil. Zároveň si je dobře vědom toho, že za týmový úspěch má velkou zodpovědnost on sám a pár dalších hráčů, mezi které zařadil Jonathana Toewse, Duncana Keitha či Brenta Seabrooka.

„Všichni to máme v sobě. V minulých letech jsme dokázali velké věci, ale teď začínáme od začátku a musíme to znovu dokázat," mluví Kane velice odhodlaně.

O úspěchu Blackhawks v následujícím ročníku může rozhodnout i fakt, zdali se Corey Crawford dokáže dát zdravotně dohromady. Kanadský brankář patřil při dlouhých jízdách Blackhawks vyřazovacími boji ke klíčovým hráčům a v minulém ročníku svému týmu citelně chyběl.

Aktuálně stále není Crawford stoprocentně v pořádku, ale svůj stav vidí sám brankář optimisticky a doufá, že stihne tréninkový kemp, jenž začne v polovině září. I k tomuto tématu našel Kane pár slov.

„Corey je skvělý brankář, ale především je skvělý kamarád. Všichni si přejeme, aby byl včas připraven a byl schopný hrát na vysoké úrovni. Hlavně ale doufáme v to, aby se ze svých zdravotních potíží dostal a byl naprosto v pořádku, to je to nejdůležitější," zakončil své povídání Kane.

Hráči Chicaga mají poslední dny na dokončení letní přípravy, než pro ně v půlce září začne tréninkový kemp. Poté se společně začnou připravovat na to, aby jejich sezóna byla úspěšnější než ta minulá. Dokáží to?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.