bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dnešní noc může napovědět. Tampa hostí Detroit, Boston se postaví Dallasu

30. března 2017, 20:14

Michal Janoštík

Máme před sebou další kolo NHL, které pravděpodobně hodně napoví, kdo by e mohl podívat do playoff a kdo ne. Do konce základní části už totiž moc času nezbývá a místenek do nádstavbové části už moc není. Některé týmy již naději ztratily, druhé stále bojují. Dočkáme se nějakých zajímavých výsledků? Bude to hodně zajímavé.

01:00 Boston Bruins - Dallas Stars 

Osmý celek Východní konference přivítá na svém ledě hosty z Dallasu. Domácí tým se v posledních zápasech dostal ze špatné formě a připsal si jak výhru nad Islanders, tak nad Predators. Dallas již sezónu pouze dohrává, na playoff pomýšlet nemůže. Hvězdy ale rozhodně nepůsobí odevzdaně. Přestože v posledním kole prohrály s Montrealem, tak před tím vezly body z New Jersey i ze San Jose. 

Medvědi spoléhají hlavně na bodovou podporu od Brada Marchanda (37+44), tomu zdatně sekunduje český mladíček David Pastrňák (32+33). Čechům se v kanadském týmu daří, třetí je v týmovém bodování David Krejčí (22+29).  U Dallasu je hvězda jasná. Tyler Seguin sice nemá nejlepší sezónu, ale i tak s přehledem vévodí týmovým statistikám se 70 body (25+45). Za ním je kdo jiný, než Jamie Benn. Ten má jen o tři body méně (25+42). Podaří se Dallasu zkomplikovat Bostonu cestu do playoff?

01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders 

Důležitá bitva o poslední vstupenku do playoff se odehraje na Východě mezi Philadelphií Flyers a New Yorkem Islanders. Oba týmy od sebe dělí pouhé dva body. Lépe jsou na tom hosté z New Yorku. Ti mají totiž zápas méně, ale o dva body více. Stále jim ovšem schází čtyři na Medvědy z Bostonu. Dalo by se tedy říci, že i tento souboj hodně napoví o možnostech k postupu do playoff. Pro Flyers by to mohl být definitivní konec nadějí. Naopak jejich soupeř by se v případě výhry mohl nepříjemně dotáhnout na poslední postupové místo, jenž drží Bruins. 

Hlavní postavou domácích by měl být český legionář Jakub Voráček (19+39), sekundovat by mu měl Claude Giroux (14+12) či Brayden Schenn (23+27). Proti bude John Tavares (28+37) se svou družinou. Nejvíce by mu měl být nápomocen Josh Bailey (13+39) nebo Anders Lee (28+17).

01:00 Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets

Carolina zavelela ke stíhací jízdě. Z posledních deseti utkání ani jedno neprohrála v základní hrací době. Dnes však narazí na těžkého soupeře. Druhý tým Východní konference - Columbus Blue Jackets. Ten je také ve velmi slušné formě a bude tak rozhodně nepříjemným soupeřem. Modrokabátníci využili mizérie Pittsburghu a dostali se na celkově druhé místo v celé NHL. O to se dělí s Chicagem, po tomto kole o něj rozhodně nebudou chtít přijít. 

Carolina však hraje opravdu výborně, na Bruins ,a tedy poslední postupové místo, jí chybí čtyři body a vidina playoff rozhodně požene vpřed. Stejně jako výkony Jeffa Skinnera (31+24) či Sebastiana Aha (23+24). Proti rozjetému Camu Atkinsonovi (34+27) či Alexandrovi Wennbergovi (13+43) je ale nečeká nic lehkého.

 01:30 Montreal Canadiens - Florida Panthers 

Montreal Canadiens, vedoucí celek Atlantické divize, přivítá na svém stadionu Floridu Panthers. Tým, který neprožívá povedené období, stejně tak, jako celou sezónu a do playoff se letos nepodívá. Mohlo by se tak zdát, že v tomto zápase není o co hrát. Pokud ale ne o vstupenku do playoff, tak o lepší postavení Montrealu či čest Floridy.

Těžko čekat, že tým kolem Aleksandera Barkova (21+31), Vincenta Trochecka (22+30), návrativšího se Jonathana Huberdeaua (8+15), či českého veterána Jaromíra Jágra (15+27) zápas vypustí. Maxe Paciorettyho (34+29), Alexandera Radulova (16+33) a další tak nečeká nic lehkého. Před svými diváky však budou chtít pojistit své výborné postavení.

01:30 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 

Vypadalo to, že Tampa Bay Lightning po přestupovém okénku odpískala sezónu. Opak je však pravdou. Tampa se zvedla, předváděla parádní výkony a dostala se na dostřel vstupenkám do playoff. Pak ale poněkud polevila a zdálo se, že šance jsou ty tam. Floridský tým ale zabojoval a třemi výhrami v řadě se vrátil do boje. Na Boston ztrácí pouhé tři body a v Atlantické divizi se odehraje ještě hodně zajímavý souboj. Tomu se pokusí zabránit Rudá Křídla z Detroitu, kterým letošní sezóna příliš nevyšla. V posledních utkáních ovšem hrají daleko lépe a slibují tak fanouškům lepší zítřky.

O to, aby se jim to nepodařilo, by se měl hlavně postarat Nikita Kučerov (38+42), Victor Hedman (15+50) či Jonathan Drouin (20+30). Henrik Zetterberg (16+47) spolu s Gustavem Nyquistem (10+32), Tomášem Tatarem (23+18) je však jen tak nedají. I tento zápas slibuje zajímavou podívanou.

02:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs 

Nashville táhl šňůru čtyř výher v řadě, ale v posledním zápase mu vystavil ráznou stopku Boston Bruins. Predators to ale mrzet nemusí. Boje o playoff v Západní konferenci již pominuly a týmy už pouze dohrávají sezónu a nebo tak, jako domácí celek bojují o co nejlepší umístění. To jejich dnešní soupeř má ještě kus práce před sebou. Ve Východní konferenci totiž zuří boj o poslední vstupenky a nevyhne se ani Torontu. To je celkově na sedmém místě, o bod před Bruins. Nemůže si tak dovolit zaváhat a zkomplikovat si cestu do další části sezóny. 

K tomu mu pomáhá hlavně mladá hvězda Auston Matthews (35+27), který boří jeden rekord za druhým. Pozadu ale nezůstává ani William Nylander (21+37) nebo třeba Mitchell Marner (17+40). Jak si ale poradí s predátorskými instinkty Ryana Johansena (13+45), Viktora Arvidssona (29+27) nebo Filipa Forsberga (29+26)?

02:00 Minnesota Wild - Ottawa Senators 

Minnesota, druhý tým v Západní konferenci, byl po velkou část sezóny naprosto suverénní. V posledních dnech je to však spíše trápení a zmar, které jsou podtrhnuty čtyřmi porážkami v řadě. Ani dnes je ovšem nečeká nic lehkého. Na jejich led totiž přijedou Senátoři z Ottawy. Ti jsou ve své konferenci na šestém místě, v divizi na druhém a dotahují se na první Montreal. Nebudou tak chtít jen tak odevzdat body. To se jim nepovedlo ve dvou předešlých utkáních a i oni tak budou mít co napravovat.

Před domácími fanoušky se bude chtít ukázat ve skvělém světle nejlépe bodovaný hráč Wild Mikael Granlund (25+41), ale i třeba Eric Staal (27+32) nebo Mikko Koivu (18+36). Na druhé straně barikády bude stát fenomenální Erik Karlsson (15+53) spolu s Mikem Hoffmanem (22+33), Kylem Turrisem (26+25) a dalšími. 

02:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 

Dlouho to vypadalo, že Jets budou moci bojovat o playoff. Nakonec se však ukázalo, že s nevyřešenou brankářskou otázkou to nejspíše nepůjde. Se sezónou se snaží rozloučit co nejdůstojněji to jde, z posledních pěti utkání vyhrál Winnipeg hned čtyři. Jejich dnešního soupeře Anaheim Ducks tak čeká nelehký úkol. A to i přes to, že už pět utkání v řadě Kačeři neprohráli. Podaří se jim navázat na parádní výkony a pojistit si tak první místo v divizi?

To bude hodně záležet i na Ryanu Keslerovi (21+32) nebo třeba Corey Perrymu (16+33). Otazník je nad startem Ryana Getzlafa (14+52), jenž má problémy se zraněním ve spodní části těla. Naopak Mark Scheifele (29+48) spolu s Blakem Wheelerem (23+45), Patrikem Lainem (34+27) a dalšími se pokusí jejich plány zhatit a potěšit tak své fanoušky další výhrou.

03:00 Edmonton Oilers - San Jose Sharks

Hokejovou noc zakončí duel mezi Edmontonem Oilers a San Jose Sharks. Oba týmy mají stejný počet bodů (93) a bojují o druhé, případně první místo v Pacifické divizi (na Anaheim jim chybí dva body). Oba jsou ale v rozdílné pozici.  Zatímco Žraloci po šestizápasové mizérii konečně vyhráli, Edmonton šlape jako hodinky. Z posledních deseti utkání jich hned sedm vyhrál, jednou prohrál po základní hrací době a dvakrát po šedesáti minutách hry. I proto slibuje tato přímá bitva o druhé místo v divizi zajímavou podívanou.

Předvést by se měl hlavně Brent Burns (28+48) a Joe Pavelski (28+37). I oni ale budou potřebovat podporu celého týmu, aby si přišli na domácí hvězdu Connora McDavida (27+62), který bude pravděpodobně hodně podporován Leonem Draisaitlem (27+44).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.