bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do akce jde jen osm týmů. Calgary se v této sezoně poprvé postaví Islanders

20. února 2019, 20:20

Matěj Hodoval

Po divoké noci přichází lehčí menu zápasů zámořské NHL. Divácky atraktivní působí především druhá polovina soubojů, Calgary totiž poprvé v letošní sezoně narazí na Islanders, Boston pak bude usilovat proti Vegas o další body z venkovního tripu.

01:30 Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks

Ještě před pár měsíci by se o tomto střetnutí hovořilo jako o souboji outsiderů. Jenže teď tomu tak nebude.

Lepší výsledky ale dorazily jen na jedné straně, tou bohužel pro příznivce Red Wings není Detroit. Svěřenci Jeffa Blashilla jsou v tabulce Východní konference předposlední, horší už je jen Ottawa. Rudá křídla budou proti Chicagu usilovat o přerušení dvouzápasové série proher. 

Na druhé straně Hawks byli v podobné situaci, ze které se ovšem na rozdíl od svého soupeře dokázali vyhrabat. Chicago nyní s dalšími třemi celky hladově nahání Minnesotu, která s jednobodovým náskokem drží poslední postupové místo. Naposledy hráli Blackhawks s Ottawou, napínavou přestřelku na konci zvládli lépe a zvítězili 8:7. 

02:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets

Jets začínají venkovní trip, Avalanche naopak dokončují domácí sérii. 

Colorado konečně skončilo osm zápasů trvající mizérii a vypadá to, že právě včas. Společně s Chicagem, Arizonou a Vancouverem mají Laviny zálusk na pozici divoké karty, která by jim zaručila postup mezi elitní šestnáctku. Naposledy Avs slavili výsledek 3:0 nad Vegas, čistým kontem se blýskl Semjon Varlamov.

Do Denveru zavítá lídr Centrální divize z Winnipegu. Jets budou v noci chtít zvětšit náskok na dotírající Nashville, který je pozadu jen o bod. Tryskáči neprožívají úplně optimální únor, z posledních dvou zápasů navíc pokaždé odešli v roli poraženého. 

03:30 Calgary Flames – New York Islanders

Souboj vedoucího celku Pacifické divize proti tomu z Metropolitní. Flames se letos poprvé postaví Isles.

Calgary svádí souboj o čelo své divize se San Jose, na které má momentálně náskok jednoho bodu, bude se propast zvětšovat? Plameny budou v domácím prostředí útočit na třetí vítězství v řadě, když po těsném skalpu Pens (5:4) dalšími pěti brankami spálily i arizonské Kojoty (5:2).

V podobné situaci jsou i hosté. Islanders nejprve porazili 3:0 Columbus, následně pak přehráli i Edmonton, nad kterým zvítězili 5:2. Ostrované se mohou pyšnit vůbec nejlepší brankářskou dvojicí v lize, což může být v souboji s Calgary rozhodující faktor.

04:00 Vegas Golden Knights – Boston Bruins

O něco chudší noční program pak uzavře lákavá podívaná mezi Vegas a Bostonem. 

Golden Knights v noci nakousnou svou domácí sérii o čtyřech zápasech. Rytíři půjdou do utkání s Medvědy s jasnou úlohou – odčinit prohru 0:3 proti Coloradu. Pakliže se Vegas povede v noci svého soupeře pokořit, dosáhnou na hranici sedmdesáti bodů za tuto sezonu. Aktuálně jsou v Pacifické divizi třetí.

Boston pokračuje ve svém venkovním tripu, čeká je třetí Pacifický celek v řadě. Po výhře 4:2 nad Los Angeles a úspěšné přestřelce (6:5) po prodloužení) vyzvou Vegas. Boston se nachází na druhé příčce Atlantické divize s osmasedmdesáti body na kontě a náskokem dvou bodů na třetí Toronto.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.