bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do obrany nám to moc nejde celou sezonu, řekl Pavelec po porážce s Tampou. Pozvánku na MS nečeká

31. března 2018, 20:00

Jiří Sameš , Dominik Mihailescu

Ondřej Pavelec se v noci na sobotu v brance newyorských Rangers rozhodně nenudil. V jedenáctém startu sezony čelil 49 střelám. Soupeři z Tampy se herní převahu podařilo přetavit v jasné vítězství 7:3.

Dalo by se říci, že jste si dnes celkem dost zachytal. Zároveň tam ale spadlo i dost gólů.

Šest gólů, je to samozřejmě hodně. Pokud jste ale sledovali průběh toho zápasu nebo celý zápas, tak jsme hráli proti výbornému týmu. Do obrany nám to nejde celou sezonu. Hráči, kteří jsou v Tampě, trestají chybu hned. Proto jsou tam, kde jsou, a my jsme tam, kde jsme. Když dáte prostor hráčům jako je Stamkos, Kučerov nebo Ondra Palát…

My tu máme prostě mladý kluky a ti sbírají zkušenosti. Ať chtějí nebo nechtějí, tak chyby třeba dělají. Musejí ale nabrat zkušenosti, proto se tým rozhodl takhle. Musíme se s tím poprat a ukončit sezonu nějak na dobré vlně. Už se s tím bohužel nedá nic dělat. Máme čtyři zápasy do konce, ale takhle to je.

Hrálo tam roli i to, že už jste po minulém zápase měli jistotu, že nepostoupíte do play-off. Nebyla tam třeba menší motivace?

Oficiálně jsme byli mimo včera nebo před dvěma dny. Jsme tu ale všichni realisti a věděli jsme, jak jsme na tom, jak je tabulka vyrovnaná a s kým hrajeme zápasy nebo nehrajeme. Myslím, že jsme to věděli daleko dřív před tím, než jsme byli mimo. 

Klub se ale v únoru rozhodl, že bude „rebuilding“ a prostě tak to je. Pro budoucnost týmu je to samozřejmě super. Proti takovému zkušenému mužstvu jako je Tampa, jsme, ale myslím, byli bez šance dneska.

Zbývají tedy čtyři zápasy, jak jste řekl. Víte už třeba, jestli v nějakém z nich dostanete šanci před Lundqvistem?

To nevím. Dozvíme se to prostě den před zápasem. Myslím, že takhle to bylo celou sezonu. Trenér se poradí s Hankem (Henrik Lundqvist – pozn. redakce) a záleží také na něm, jak se cítí, protože byl zraněný. Opravdu nevím. Dozvídáme se to den předem, takže je ještě brzo.

Už se někdo třeba ozval z reprezentace?

Ne, ještě se nikdo neozval. Viděl jsem akorát Jirku Fischera ve Washingtonu, tak jsme se chvíli bavili, pozdravili a šel jsem do autobusu.

V případě, že by ta nabídka přišla?

Tak ta nabídka nepřijde. To bych musel hrát KHL nebo chytat extraligu, abych mohl jít na zkoušku před tím mistrovstvím světa. (řekl s úsměvem) Ne, vážně. Trenér sází na pár gólmanů, a ti se tam točí prakticky dva tři roky. Trenér jim věří, je za to zodpovědný. Snad už tam skončily experimenty s gólmany po minulém mistrovství světa. Ani jeden se do toho nemohl dostat. Na olympiádě chytal jeden gólman. Věděl, že bude chytat, připravoval se na to a ten turnaj odchytal dobře.

Uvidíme, koho tam trenér pozve, máme gólmany v NHL. Já to určitě nebudu. Máme tu ale Michala Neuvirtha, který je zraněný, Mráza (Petr Mrázek – pozn. redakce) bude chytat play-off, je tu Rittich v Calgary, který když chytal, tak chytal velice dobře. Je jedno, jestli máte deset, dvacet nebo třicet zápasů. Pořád je to NHL, nejlepší liga na světě a ti kluci jsou tu z důvodu, že jsou lepší než ti kluci jinde. Záleží to na trenérovi, jak to poskládá. Myslím si ale, že tam ta jednička je jasná a podle toho se oni zařídí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.