bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do play off s kapitánem. Coyotes mohou těžit z návratu Ekmana-Larssona

9. července 2020, 10:15

Ondřej Mach

Pokud je zdravý, tak patří k nejlepším ofenzivním obráncům v National Hockey League. Oliver Ekman-Larsson je bezpochyby jedním z nejdůležitějších hráčů Arizony, v letošním ročníku ho však brzdily zdravotní potíže. Nyní je osmadvacetiletý zadák fit a připraven týmu pomoct ve vyřazovací části.

Všechno začalo minulý rok v létě, kdy Ekman-Larsson podstoupil operaci kolene. „Pak už jsem se nedostal zpátky na sto procent. Teď je moje koleno stoprocentní a mohl jsem zesílit a zrychlit,“ pravil v úterý.

Švédský bek se podle svých slov cítí nejlépe za celou sezonu. Zatímco většina hráčů byla z přerušení ročníku velmi zklamaná, Ekmanu-Larssonovi pauza paradoxně pomohla. „Poslední dva a půl měsíce pro mě byly opravdu dobré,“ nezastíral.

Produktivní obránce se v době počínající koronavirové krize vrátil zpátky do vlasti, kde omezení oproti ostatním zemím nebyla tolik přísná. „Když se kolem vás šíří virus, tak se mentálně necítíte dobře. Vrátit se domů a být s rodinou mi v této situaci opravdu pomohlo. Pokud jde o psychiku, bylo fajn se od toho dostat pryč.“

Arizona tento týden zahájila přípravu na obnovení sezony. Mužstvo se v kvalifikačním kole střetne s Nashvillem, pro organizaci jde o první účast ve vyřazovací části od roku 2012. „Jsem velmi nadšený, že máme šanci dostat se do play off a hrát proti Nashvillu.

 

Samozřejmě, že tam chcete být s kluky a bojovat. Nechci být u ledu a koukat, jak chlapi bojují beze mě. Ale mám pocit, že jsem po operaci v létě s návratem na led trochu spěchal,“ připustil Ekman-Larsson.

I přes přetrvávající bolest však prožíval solidní sezonu, během 66 zápasů zaznamenal bilanci devíti branek a 21 asistencí. V tabulce pravdy pak Ekman-Larsson skončil na hodnotě -3, tedy nejlepší za posledních pět let.

„Bylo to trochu nahoru dolů. Rád bych získal víc bodů, ale cítil jsem se dobře a hodně jsem pracoval, abych se zlepšil. Ale v lize je hodně dobrých hráčů, takže je to těžké,“ přemítal rodák z Karlskrony.

„Neřekl bych, že to byl můj nejlepší rok. Jsem ale rád, že se vracím a můžu s tím něco udělat,“ dodal ještě.

První šanci bude mít na začátku srpna. Pomůže jeho přítomnost Arizoně mezi nejlepších šestnáct?

Čtěte také:
Trh s volnými hráči se otevře týden po finále, nový ročník NHL nejspíše v prosinci
Šéf IIHF René Fasel věří v účast hráčů NHL na olympiádě v Pekingu

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.