bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do přípravy na MS nastoupí Jan Kovář a Gulaš. Dorazí Palát, Rutta nebo Simon?

18. dubna 2019, 8:08

Václav Jáchim

Národní tým hlásí další posily. Do přípravy reprezentace se po Velikonocích zapojí plzeňští útočníci Jan Kovář s Milanem Gulašem. Hlavní trenér Miloš Říha po utkání s Německem také potvrdil, že má zájem o hráče, jejichž týmy vypadly v prvním kole Stanley Cupu.

S týmem Tampy Bay senzačně ukončili sezonu obránce Jan Rutta a útočník Ondřej Palát, z Pittsburghu je pro případný start na mistrovství světa volný také Dominik Simon. „Uvažujeme o nich. O dva z nich bychom určitě zájem měli, ten třetí se bude muset ukázat," zmiňuje Říha.

Na dotaz, zda onen test se týká Simona nebo Rutty, hlavní kouč neodpověděl. „Bylo by to vůči nim neseriózní. Není to tak, že bychom jim něco slíbili. Chceme, aby se dostavili, co nejdřív to půjde. Každý má výstupní prohlídky a vyřizování osobních věcí. Musíme počkat," připomíná Říha.

Palát reprezentoval naposledy na Světovém poháru 2016, na jaře 2017 si zahrál mistrovství světa v Paříži jeho klubový spoluhráč Jan Rutta. Ještě déle čeká na návrat Dominik Simon, útočník Penguins se naposledy v elitním dresu představil na domácím šampionátu v Praze před čtyřmi lety.

Ohledně zámořských posil zatím panují otazníky, s hráči je v kontaktu generální manažer reprezentace Petr Nedvěd. Jisté naopak je, že se do přípravy na MS zapojí hokejisté Plzně. „Jan Kovář a Milan Gulaš by měli v pondělí přijet na kemp do Nitry," informuje hlavní kouč. U Jana Kováře probleskovaly zvěsti, že má po play off zdravotní problémy. „Nemá," reaguje Říha. 

S národním mužstvem už je Filip Chytil, zápasy v Karlových Varech ale nehraje. „Čekáme. Je po zranění, trénuje. Příští týden už by měl nastoupit, pak by se vidělo, jestli hrát může nebo ne." Po Velikonocích se přidají Jakub Voráček a Radko Gudas. 

„Chtěli bychom, protože budeme v podstatě znovu začínat. Kluci, které máme v týmu, jsou nervózní. Bylo to vidět. Když někdo udělal chybu, hned se díval, jak jsme si to zapisovali. Ono je to těžké. Hráči odvedli kus práce, měsíc dřeli jako hrom. A teď každý čeká, kdo vypadne," uzavírá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.