bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do třetice všeho dobrého? Domiho čeká pouť s Columbusem

28. listopadu 2020, 10:15

David Zlomek

Kdyby se z celé NHL měl zvolit jeden hráč, jehož kariéra je zatím doslova horskou dráhou, určitě by se mezi různými jmény objevilo i to Maxe Domiho. Kanadský útočník se v lize stále ne a ne uchytit. Po říjnové výměně dostane šanci v dalším týmu, tentokrát ho bude cepovat John Tortorella v Columbusu.

Pojďme si ale prvně trochu zrekapitulovat prozatímní Domiho kariéru v NHL.

V roce 2013 byl draftován jako celkově 12. Arizonou. Hned ve své nováčkovské sezoně, kterou zažil dva roky po draftu, vypadal jako skvělý výběr. Vynechal pouze jeden zápas a na konci sezony měl bilanci 18+34, což mu zaručilo šesté místo v soutěži o nejlepšího nováčka. Před ním byla pouze jména typu McDavid, Eichel či Panarin.

Další dvě sezony nebyly tak slavné, a když mu končila nováčkovská smlouva, byl vyměněn do Montrealu.

A historie se opakovala. První sezona vynikající, potom pád. 

Co se stalo? Canadiens začali dávat na pozici prvních dvou centrů přednost tandemu Danault-Suzuki. Domi tak skončil ve třetí lajně, kde navíc hrál křídlo, což není jeho pozice.

Do hry tak přišel Columbus, jenž po takovém hráči vyloženě toužil. Do Ohia Domi přišel výměnou za Joshe Andersona. 

Před Domim tak stojí pozice druhého centra, jelikož předchozí dva, kteří tuto roli zastávali, už mají jiné starosti. Boone Jenner byl přesunut na křídlo, Alexander Wennberg zamířil na Floridu.

A i když Blue Jackets podepsali Mikku Koiva, tak jemu spíše bude sedět role třetího centra. Domi tak do skládačky zapadá téměř dokonale.

Nadšený byl po výměně i generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen: „V Maxovi jsme našli centra, jakého jsme hledali strašně dlouho. Jsme nadšení, že přichází, protože má všechny vlastnosti, které má správný Modrokabátník mít.“

Pokročilá data ukázala, že Domi byl vůbec nejefektivnějším hráčem Montrealu, co se týče hry s pukem, a taktéž byl nejnebezpečnějším hráčem v útočné třetině. Otazníkem pochopitelně zůstává obranná činnost, ale kdo jiný by ho měl vycepovat než John Tortorella?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.