bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dobří jestřábi se vracejí. Ladd míří do Chicaga, opačným směrem putuje Daňo

26. února 2016, 9:00

Tomáš Zatloukal

Loni na jaře se jako klíčová posila Blackhawks, byť se rozjížděl hodně zvolna, ukázal Antoine Vermette. Tentokrát by role trumfového esa měla připadnout Andrewu Laddovi, který si před šesti lety již jednoho jásotu se Stanleyovým pohárem užil. Ladd, nyní ex-kapitán Winnipegu Jets, přichází do Chicaga, aby doplnil v elitní formaci Jonathana Toewse a v ideálním případě Mariána Hossu. Těžko totiž bude někdo rozdělovat děsivě dobrou formaci Artěmij Panarin-Arťom Anisimov-Patrick Kane.

GM Stan Bowman se nechal slyšet, že shání křídlo právě k "Tazerovi" s Hossou. A nebál se za něj slušně zaplatit, jelikož vybudoval vítěznou dynastii se skálopevným jádrem, mohl si dovolit na stůl házet nabídky, před nimiž se ostatní museli držet zpátky. A tak není vůbec podivuhodné, že právě on nakonec uspěl v honu na Ladda, možná vůbec nejlepší možnou dostupnou akvizici.

Ladd dobře věděl, že se kapitánské céčko z jeho dresu pomalu páře. Po závěrečném domácím utkání byl hodně dojatý, přeci jen měl opustit svůj hokejový domov, kde se stal miláčkem publika a uznávanou ikonou. Nezlomným válečníkem s ocelovým zdravím. Jenže podpis Dustina Byfugliena mu dal jasně najevo, že jeho dny v Manitobě jsou sečteny.

"V tu chvíli mi to došlo. A začal jsem doufat, že se dostanu do skvělého týmu s reálnou šancí na zisk Stanley Cupu. Chicago bylo prvním mužstvem na mém seznamu," neskrýval Ladd nadšení z návratu do Větrného města. Tentokrát bude v jiné roli, místo vyrůstající hvězdy mu připadne status žoldáka. U Černých jestřábů nejspíše dohraje sezónu a půjde zase o dům dál.

Spolu s ním podobný osud dost možná potká i Matta Frasera s Jayem Harrisonem. Dva silné chlapy, jejichž bojovnost a tvrdost by se mohly Chicagu cestou za obhajobou hodit. Zatím si ale zahrají na farmě. Na co vyšel Blackhawks celý špás? Inu, zatímco oni investují do současnosti, GM Kevin Cheveldayoff se soustředí na lepší zítřky. A tak si řekl o první kolo v letošním draftu.

A také o Marka Daňa, slovenského forvarda s velkým potenciálem, jemuž se nicméně (což ovšem není žádná ostuda) nepodařilo nastálo proniknout do kabiny okupované Toewsem, Kanem a spol.. Místo toho sbíral zkušenosti v AHL, na podzim by mohl syn legendárního útočníka Jozefa Daňa definitivně prorazit mezi hokejovou špičku. V Columbusu loni naznačil své možnosti.

Winnipeg kromě bývalého Modrokabátníka a prvního "picku" může získat ještě třetí volbu v draftu 2018. To za té podmínky, že Chicago opět dosáhne na stupínek nejvyšší. Zní to jako až příliš dobrá nabídka na to, aby byla pravdivá? Máte pravdu, jeden ústupek museli Tryskáči udělat, nadále budou hradit 36 % Laddovy gáže. Černí jestřábi se tak vyhnou lapáliím s platovým stropem.

Koho považovat za vítěze výměny? O tom bude naše sobotní analýza. Zatím si užívejte prostý fakt, že Ladd se vrací na místo činu a je plný touhy vítěznou jízdu zopakovat. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.