bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dobrý jako zamlada. Brankář Crawford září a drží Chicago ve hře

18. srpna 2020, 16:00

Jan Pikous

Chicago stále dýchá a vděčí za to jedinému muži. Corey Crawford ve čtvrtém zápase série s Golden Knights předvedl fenomenální výkon a vychytal Blackhawks důležitou první výhru. Spoluhráči mají pro zkušeného gólmana jen slova chvály.

Jenom jeho zásluhou jsou ještě ve hře. Čtvrtá porážka s Vegas v řadě by pro Chicago znamenala konec sezóny. Jestřábům se ale podařilo stav série zmírnit a o hrdinovi utkání nebylo pochyb.

Facebookový účet týmu to napsal výmluvně. Tři hvězdy zápasu? Corey Crawford, Corey Crawford a Corey Crawford. Zkušený gólman předvedl famózní výkon, pokryl osmačtyřicet nebezpečných rytířských pokusů a nasměroval mužstvo k veledůležité výhře.

„Byl úžasný,“ rozplýval se spoluhráč Matthew Higmore. „Udělal nespočet zákroků, ať už šla střela odkudkoliv. Kryje nám skvěle záda, což je přesně to, co dobrý gólman má dělat.“ Slova chvály měl pro Crawforda i zkušený bek Duncan Keith. „Je dobrý jako nikdy předtím,“ vysekl poklonu dlouholetému spoluhráči, se kterým dobyl i tři Stanleyovy poháry. 

Ještě nedávno přitom fanoušci pochybovali, zda sázka na stárnoucího a mnohdy nejistého brankáře dávno směrem do budoucnosti smysl. Ve skvělém světle se v úvodu sezony totiž prezentoval Robin Lehner, jehož překvapivý únorový trejd nesli příznivci jestřábího klubu nelibě.

Teď ale není pochyb o tom, že Crawford ještě nepatří do starého harampádí. A stejně jako v předkole play off proti Edmontonu ožili Jonathan Toews s Patrickem Kanem, na svá nejlepší léta na ledě nyní vzpomíná i chicagský strážce svatyně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.