bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dobson do Arizony, Hughes do Vancouveru? Pacifická divize musí posílit defenzivu

21. června 2018, 16:51

Jiří Sameš

Prioritou téměř všech mužstev Pacifické divize bude na draftu 2018 získat do své organizace prospekty do obrany. Výbornou výchozí pozici mají Arizona Coyotes a Vancouver Canucks, kteří volí jako pátí, respektive sedmí v pořadí. Nudný draft čeká naopak na Calgary Flames. Ti totiž vlastní pouze čtyři volby a ke slovu se poprvé dostanou až ve čtvrtém kole.

Týmy jsou seřazeny abecedně. Volby v draftu ještě mohou ovlivnit případné trejdy.

Anaheim Ducks

Počet voleb v draftu 2018: 7 – volba číslo 23, 54, 79, 85, 116, 147, 178

První volba v draftu 2017: Maxime Comtois, LK (50. celkově)

Ducks byli ve čtvrtfinálové sérii proti San Jose Sharks v útoku de facto bezmocní – za čtyři zápasy vstřelili pouze čtyři góly. Co se prospektů na tomto postu týče, se ale o budoucnost bát nemusí. Mají zde totiž Sama Steela, Troye Terryho, Maxe Jonese, Kevina Roye či Maximea Comtoise. Na letošním draftu budou Kačeři volit celkem sedmkrát, přičemž čtyři volby vlastní v úvodních třech kolech. Anaheim se znovu zřejmě zaměří na posílení ofenzivy. Některá z voleb pak může být použita také na brankáře.

Tipy na první volbu: Vitalij Kravcov, PK (Čeljabinsk, RUS), Grigorij Děnisenko, LK (Jaroslavl 2, RUS-JR), Ryan McLeod, C (Mississauga, OHL)

Arizona Coyotes

Počet voleb v draftu 2018: 7 – volba číslo 5, 55, 65, 73, 74, 158, 189

První volba v draftu 2017: Pierre-Olivier Joseph, O (23. celkově)

Coyotes čeká velmi zajímavý draft. K dispozici mají celkem sedm voleb a hned pět z nich použijí v prvních třech kolech! Arizoně se ani letošní sezona vůbec nevydařila. Za 82 zápasů stihla posbírat pouze 70 bodů a v Západní konferenci skončila na posledním místě. Ve vyřazovacích bojích chyběli Kojoti pošesté v řadě za sebou. Je ovšem pravdou, že by se v poušti mohlo blýskat na lepší časy. V útoku totiž mají Yotes několik nadějných mladých hráčů – Clayton Keller, Christian Fischer, Christian Dvorak či Brendan Perlini. Na draftu 2018 je tedy prioritou získat do organizace nějaké hráče do obrany.

Tipy na první volbu: Noah Dobson, O (Acadie-Bathurst, QMJHL), Adam Boqvist, O (Brynäs Jr., SWE-JR), Quintin Hughes, O (Michigan, BIG10)

Calgary Flames

Počet voleb v draftu 2018: 4 – volba číslo 105, 108, 167, 198

První volba v draftu 2017: Juuso Välimäki, O (16. celkově)

Flames naopak čeká celkem nezáživný draft. V Dallasu totiž budou volit pouze čtyřikrát, přičemž poprvé až ve čtvrtém kole. Calgary chybělo v play-off podruhé za poslední tři roky. Odhodlalo se také k výměně kouče – Glena Gulutzana nahradil Bill Peters. Plameny mají v organizaci nadějné mladíky. Najdete zde brankáře Jona Gilliese a Tylera Parsonse, obránce Juuso Välimäkiho, Olivera Kylingtona, Rasmuse Anderssona a Adama Foxe. V útoku pak vyčnívá Dillon Dubé, kapitán vítězného týmu Kanady na mistrovství světa juniorů 2018.

Tipy na první volbu: Aidan Dudas, C (Owen Sound, OHL), Jake Wise, C (USA U-18, NTDP), Luke Henman, C (Blainville-Boisbriand, QMJHL)

Edmonton Oilers

Počet voleb v draftu 2018: 6 – volba číslo 10, 40, 71, 133, 164, 195

První volba v draftu 2017: Kailer Yamamoto, PK (22. celkově)

V sezoně 2016/2017 se Oilers dostali do druhého kola play-off, v uplynulé sezoně ale skončili až na dvanáctém místě Západní konference. Olejáři potřebují posílit každou pozici, zejména pak defenzivu. V útoku mají Connora McDavida, Leona Draisaitla, Jesse Puljujärviho či Kailera Yamamota. Všichni uvedení se nacházejí teprve na začátku své kariéry. Edmonton bude vybírat na draftu 2018 celkem šestkrát. Jeho první volba nese číslo deset.

Tipy na první volbu: Adam Boqvist, O (Brynäs Jr., SWE-JR), Ty Smith, O (Spokane, WHL), Rasmus Sandin, O (Sault Ste. Marie, OHL) 

Los Angeles Kings

Počet voleb v draftu 2018: 7 – volba číslo 20, 51, 82, 113, 144, 165, 175

První volba v draftu 2017: Gabriel Vilardi, C (11. celkově)

Kings půjdou na draft 2018 s celkovým počtem sedmi voleb a do organizace budou chtít přivést zejména hráče do obrany. Úspěšnou sezonu mají za sebou v dresu Los Angeles útočníci Adrian Kempe, Alex Iafallo a obránce Kurtis MacDermid. Nejlepšími prospekty týmu jsou pak momentálně útočníci Gabriel Vilardi, Michael Amadio, Jaret Anderson-Dolan a obránce Kale Clague. První letošní volba Kings je celkově dvacátá v pořadí.

Tipy na první volbu: Rasmus Sandin, O (Sault Ste. Marie, OHL), K’Andre Miller, O (USA U-18, NTDP), Mattias Samuelsson, O (USA U-18, NTDP)

San Jose Sharks

Počet voleb v draftu 2018: 7 – volba číslo 21, 114, 123, 139, 145, 176, 182

První volba v draftu 2017: Joshua Norris, C (19. celkově)

Sharks se podívali do play-off potřetí v řadě za sebou a potřinácté za posledních čtrnáct let, vytouženého cíle ovšem nedosáhli. Na draft 2018 budou mít k dispozici celkem sedm voleb, přičemž dvě obdrželi před pár dny od Floridy Panthers jako protihodnotu za Mikea Hoffmana. Očekává se, že Žraloci budou chtít do organizace získat posilu do defenzivy. Po volbě v úvodním kole (celkově jednadvacáté v pořadí) přijde další až v kole čtvrtém.

Tipy na první volbu: Ty Smith, O (Spokane, WHL), K’Andre Miller, O (USA U-18, NTDP), Calen Addison, O (Lethbridge, WHL) 

Vancouver Canucks

Počet voleb v draftu 2018: 6 – volba číslo 7, 37, 68, 130, 161, 192

První volba v draftu 2017: Elias Pettersson, C (5. celkově)

Celkem šestkrát budou na letošním draftu volit Canucks. Jejich nejlepším prospektem je v současné době Elias Pettersson, pětka draftu 2017. Švédský útočník prožil výbornou sezonu ve švédském Växjö a v příštím roce bychom jej už mohli vidět v NHL. Nadějnými mladíky Kosatek jsou ale také obránce Olli Juolevi a brankář Thatcher Demko. Veteráni Daniel a Henrik Sedinové ukončili své kariéry. Do pozice lídra týmu se tak dostane teprve jednadvacetiletý Brock Boeser.

Tipy na první volbu: Noah Dobson, O (Acadie-Bathurst, QMJHL), Evan Bouchard, O (London, OHL), Quintin Hughes, O (Michigan, BIG10)

Vegas Golden Knights

Počet voleb v draftu 2018: 7 – volba číslo 61, 99, 115, 135, 154, 180, 185

První volba v draftu 2017: Cody Glass, C (6. celkově)

Golden Knights budou potřebovat posílit na draftu všechny posty. K dispozici pro to budou mít celkem sedm voleb, žádnou však v prvním a v třetím kole. Solidními prospekty jsou v organizaci Vegas útočníci Cody Glass a Nick Suzuki, obránci Nicolas Hague a Erik Brännström či brankář Maxim Žukov. Počínání Zlatých rytířů bude velmi zajímavé sledovat. Povedou si stejně dobře jako v právě uplynulé sezoně, kdy došli až do finále Stanley Cupu?

Tipy na první volbu: Sean Durzi, O (Owen Sound, OHL), Jonathan Tychonick, O (Penticton, BCHL), Jonatan Berggren, PK (Skellefteå Jr., SWE-JR)

Minulé díly:

Draft - Centrální divize
Draft - Atlantické divize
Draft - Metropolitní divize
Informace o draftu

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.