bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dohodnuto! Aaron Ekblad bude nejlépe placeným hráčem v historii Panthers

1. července 2016, 14:20

Jiří Lacina

V předvečer otevření trhu s volnými hráči z tábora Floridy Panthers pomalu prosakovaly informace o tom, že klub je předběžně dohodnutý na prodloužení spolupráce s Aaronem Ekbladem. List Miami Herald přinesl zatím nekomentovanou zprávu v ranních hodinách v podstatě jako potvrzenou. Z vlastních, dobře informovaných zdrojů.

Ekblad by se měl upsat Floridě na osm let, tedy maximální možnou dobu, za 60 miliónů dolarů. Dvacetiletý obránce právě dokončil druhý ročník nováčkovského kontraktu, který mu zaručuje jen omezený příjem 925 tisíc dolarů plus bonusy. V jeho režimu bude fungovat ještě příští sezónu, pak vstoupí v platnost nová lukrativní dohoda.

Smlouva přitom může být podepsána a oznámená až s oficiálním startem nového fiskálního ročníku, což bude 1. července, s otevřením trhu volných hráčů. Právě kvůli frmolu, který s tímto okamžikem nejen na Floridě nastane, dojde podle mínění novinářů ke skutečnému podpisu s Ekbladem až v nadcházejících červencových dnech. Nic to ale nemění na tom, že klub i hráč jsou dohodnuti.

Jednička draftu 2014, která už na loňském pražském světovém šampionátu v 19 letech udivovala fanoušky i odborníky mimořádně vyspělou hrou, by se tak s průměrným ročním příjmem 7,5 miliónu dolarů (což bude také stropová zátěž), měla stát nejlépe placeným hráčem v historii Floridy.

A nejen to. Dvacetiletý Ekblad, vítěz Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny 2014-15, jemuž bude v době platnosti kontraktu samozřejmě o rok víc, se stane pátým nejlépe placeným obráncem ligy. To vše za předpokladu, že někdo další do té doby nepodepíše výhodnější smlouvu. Zatím jsou na tom lépe jen P.K. Subban (9 mil. USD), Shea Weber (7,8 mil.), Dustin Byfuglien (7,6 mil.) a Ryan Suter (7,53 mil.).

Nový generální manažer Panthers Tom Rowe tak dává najevo, že se pustil do práce s pořádně vyhrnutými rukávy. Poté, co vyměnil Gudbransona a Kulikova, na trh volných hráčů pustil Briana Campbella a ze zdravotních důvodů zřejmě už sotva obnoví spolupráci s devětatřicetiletým Williem Mitchellem, ztratil čtyři obránce základní sestavy. Nahradil je zatím Keithem Yandlem a Markem Pysykem. Podpis Ekblada byl povinností a Rowe s ním evidentně nemíní otálet.

Huberdeau a Smith jsou v pořadí

Podobný dlouhodobý pakt by si Panteři rádi s předstihem sjednali s třiadvacetiletým útočníkem Jonathanem Huberdeauem, jenž se loni handrkoval o novou smlouvu až do začátku přípravného kempu a nakonec se dohodl jen na dva roky. V příští sezóně si vydělá 4 milióny dolarů.

Totéž platí pro o dva roky staršího Reillyho Smithe, který na Floridě po příchodu z Bostonu odehrál výbornou sezónu, když zaznamenal 50 bodů (25+25) v 82 zápasech. V play off byl s osmi body (4+4) v šesti duelech nejproduktivnějším hráčem Panterů. Huberdeau i Smith by se měli stát po skončení sezóny 2016-17 chráněnými volnými agenty.

Ještě naléhavější je nutnost dohody s dvaadvacetiletým Vincentem Trocheckem, dalším výborným útočníkem, který je bez smlouvy a v postavení chráněného volného hráče už nyní. Rowe přitom podle spekulací hodlá přivést z okruhu volných borců dalšího jednoho až dva forvardy, jež by měli pomoct vyztužit třetí a čtvrtou lajnu. Právě nízká produktivita útočníků druhého sledu stála podle trenéra Geralda Gallanta za vyřazením Panterů v prvním kole play off s NY Islanders.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.