bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Doják v Coloradu: Hejduk mezi legendami, napodobil Haška

7. ledna 2018, 18:00

Adam Bagar

Obrovská pocta pro Milana Hejduka! Legendární hokejista zasvětil celou kariéru NHL Coloradu, které mu teď důvěru splatilo vyvěšením dresu pod strop denverské haly Pepsi Center. Jeho třiadvacítka se v klubu stává posvátnou. Někdejší útočník to dokázal po Dominiku Haškovi teprve jako druhý Čech v historii.

"Ceremoniál jsme Milanovi dlužili už dlouho," říká pro deník Denver Post manažer Avalanche Joe Sakic, který byl dřív parťákem českého hokejisty. "Vybaví se mi jeho šikovné ruce, pokora, skvělá rána a chování na úrovni. Jeho statistiky jsou parádní, udělal toho pro nás fakt hodně," pokyvuje bývalý kapitán denverského klubu.

Colorado přejelo Minnesotu 7:2, ale hlavními postavami zápasu nebyli tříbodoví střelci Mikko Rantanen a Nathan McKinnon, ale legendární Milan Hejduk, jehož dres s číslem 23 se vznášel pod strop arény Pepsi Center. Na ledě jej během dojemného ceremoniálu doprovázeli také žena Zlata a jejich dvojčata Marek s Davidem.

Roy, Foote, Bourque, Sakic, Forsberg a teď Hejduk

Jednačtyřicetiletý Hejduk byl tímto způsobem oceněn teprve jako šestý hráč v historii klubu. Před ním už to dokázali pouze brankář Patrick Roy, obránci Adam Foote s Rayem Bourquem a útočníci Joe Sakic s Peterem Forsbergem. "Se mnou jsme teď kompletní šestka. Gólman, dva beci a tři útočníci," směje se někdejší útočník.

Olympijský vítěz z Nagana spojil svou skvělou kariéru v nejlepší lize světa s jediným klubem. S Coloradem, v jehož dresu slavil v roce 2001 Stanley Cup a o dva roky později získal trofej pro nejlepšího střelce, když nastřílel padesát branek. Celkem zapsal v NHL 1132 startů s vynikající bilancí 881 bodů za 409 branek a 472 nahrávek.

"Měl jsem to štěstí, že jsem hrál po boku některých nejlepších hokejistů naší generace a dokonce i celé historie."

"Za Colorado jsem odehrál čtrnáct sezon a užil jsem si tady každou sekundu. Ale nikdy bych na nic nedosáhl bez pomoci svých spoluhráčů. Měl jsem to štěstí, že jsem hrál po boku některých nejlepších hokejistů naší generace a dokonce i celé historie," hlásí Hejduk, který v Coloradu v sezoně 2011-12 dokonce nosil kapitánské céčko.

"Když jsem byl jmenován v listopadu 2011 kapitánem, bylo to obrovské ocenění. Děkuji za to, jak jste mě uvítali s rodinou v místě, které je teď naším domovem. Děkuji za všechnu podporu a za tento úžasný zážitek," září ústecký rodák, který teď trénuje mládež, pomáhá dobročinným spolkům a občas si ještě zahraje za starou gardu.

Po Haškovi a Hejdukovi se v únoru dočká také Eliáš

Po Jágrovi a Eliášovi historicky třetí nejproduktivnější Čech v NHL byl vyvěšením dresu poctěn teprve jako druhý český hokejista, v roce 2014 se to jako prvnímu povedlo v Buffalu Dominiku Haškovi. A brzy se dočká i další český hráč. Šestadvacítku Patrika Eliáše má New Jersey vyvěsit pod strop arény Prudential Center už 24. února.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.