bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dojde ve Vegas ke spojení ruského superútoku?

23. června 2017, 20:00

Josef Potůček

Během slavnostní ceremonie v Las Vegas se též udála jedna z velmi pikantních výměn. Aby Tampa Bay ušetřila jednoho ze svých nadaných obránců, kterého si mohli Zlatí rytíři při rozšiřovacím draftu nárokovat, dosáhli dohody, jejíž součástí se stal obránce Jason Garrison a ruský forvard Nikita Gusev. A právě Gusev je onou pikantní přílohou.

V uplynulé sezóně v ruském Petrohradě utvořil společně s Jevgenijem Dadonovem a Vadimem Šipačovem superútok. Dost možná se jednalo o vůbec nejlepší formaci Starého kontinentu. Led hořel, když ti tři vyrazili společně do boje. Předváděli geniální hokejové akce a strhující kousky. Dávali si přesné přihrávky a hlavně stříleli góly. Při pohledu na jejich souhru se nebylo možno oprostit od přirovnání k legendárnímu sovětskému komandu Krutov - Larionov - Makarov.

V uplynulém ročníku dohromady nastřádali 213 bodů. Dalších 61 jich přidali ve vyřazovacích bojích, čímž zásadně přispěli k zisku Gagarinova poháru. Pospolu se podíleli i na zisku bronzových medailí z letošního světového šampionátu.

Je velmi reálné, že všichni tři se opět dříve nebo později na ledě shledají…

Zůstane nebetyčnou otázkou, zdali GM George McPhee spřádal plány kterak seskupit petrohradskou spojku již před podpisem Šipačova, který se stal druhým hráčem v historii klubu, ale první opravdovou hvězdou (prvním hráčem byl prospekt Reid Duke působící v juniorské WHL v Brandonu), nebo jestli se mu takováto myšlenka vnukla až při možnosti zisku Guseva. Možná je však tomu úplně jinak a protřelý stratég z Vegas takto vůbec nesmýšlí.

Ruský zpravodajský server Sovsport je však přesvědčen, že v zámoří se snaží zmíněné trio opravdu spojit. Ostatně zájem Zlatých rytířů angažovat Dadonova, které již týdny čeří hokejové weby, v poslední době opět zesiluje.

Litevský reportér Aivis Kalnins dokonale obeznalý prostředím KHL považuje podpis osmadvacetiletého útočníka pod kontrakt nováčka NHL za hotovou věc. Obě strany by měly být již údajně dohodnuty na jeho podmínkách.

Kupříkladu samotný Gerard Gallant, trenér Golden Knights, se před časem nechal slyšet: „Samozřejmě, bylo by skvělé podepsat Dadonova, ale vím, že ho chce hodně klubů, takže uvidíme.“

Jakkoliv se zdá sloučení opěvované formace možné, jeden z podstatných dílků do skládačky chybí. Nikita Gusev je totiž i pro příští sezónu smluvně vázán s Petrohradem, jehož představitelé o jeho odchodu pochopitelně nechtějí ani slyšet, načež samotný moskevský rodák, jehož si volila Tampa Bay v sedmém kole draftu 2012, dosud neprojevil sebemenší touhu svůj současný tým opustit, ačkoliv pokračování ve spolupráci se svými parťáky z Petrohradu pro něj musí být dozajista velkým lákadlem. Zvláště pokud by tomu mělo být na úrovni nejlepší hokejové ligy světa.

Jeho agent Dan Milstein navíc veškeré spekulace rázně zavrhuje: „Nikita určitě neplánuje v příštím ročníku hrát v NHL.“

Co není, může jednou být. Třeba tomu nebude v sezóně nadcházející, nicméně vývoj myšlenky spojení ruského superútoku bude zajímavé sledovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.