bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dokáže se Kyle Connor usadit v sestavě Jets?

19. srpna 2017, 18:00

Jakub Hromada

Dvacetiletý útočník ve službách Winnipegu má za sebou první návštěvu NHL, v níž nastoupil do dvaceti zápasů. Řekněme jenom dvaceti, jelikož se čekalo, že odehraje ročník celý. Jak to bude příští sezónu? Dostane další šanci a vytvoří si pevné místo v sestavě Tryskáčů?

Connor upoutal svými výkony trenéra Maurice už v přípravě, kde hrál většinu času po boku Perreaulta. Dvojici se dařilo a stejně tak i celému týmu, jenž zaznamenal v předsezónním programu pětizápasový sled výher. Dostal tedy trenérovu důvěru a v zahajovacím domácím zápase nastoupil ve třetí formaci na levém křídle spolu s dvojicí Perreault – Laine. Nakonec sám pomohl asistencí na třetí gól a přispěl k obratu z 1:4 na 5:4. 

Jenže v druhé desítce odkroužených zápasů už nedostával tolik prostoru, který by rozvíjel jeho talent, a tak byl poslán na farmu do Moose, kde se stal nedílnou složkou prvního útoku spolu s Jackem Roslovicem. Sám Connor po zařazení na farmu uvedl, že si prošel typickou daní nováčka NHL a byl nucen se rychle přizpůsobit a zároveň se toho hodně naučit. „Prostě to musíte zažít. Samozřejmě to mrzelo, ale viděl jsem věci, na kterých musím zapracovat a zlepšit se v nich. Pro mě to bylo držení kotouče a vyhrávat co nejvíce soubojů. Zbytečně se „nevznášet“ a spoléhat na moje dovednosti, řekl mladý Američan v rozhovoru pro nhl.com. 

Jeho píle a dřina byla oceněna povoláním zpět do Jets, avšak až na konci celé sezóny a stihl tak jediný zápas a to doma proti Nashvillu. V utkání se mu podařilo vstřelit jednu branku a jeho tým porazil pozdější finalisty Stanley Cupu 2:1. 

„Po celou dobu střídaly světlé momenty ty tmavší, ale zdali to má shrnout, byl to velice produktivní rok. Jakožto profesionál prvním rokem jsem se toho spoustu naučil. Když jsem byl osloven, abych se vrátil do „A“ týmu, byl jsem úplně jiným hráčem.“

Příští sezónu by to mělo být ale pro Connora podstatně lepší. Čeká na něj místo ve druhé formaci, nic ale není jisté. Zajímavostí by mohlo být to, že pravděpodobně odsune svého parťáka z loňské přípravy, Mathieu Perreaulta, do třetí trojice a sám bude hrát právě o lajnu před ním. Třeba i po boku jmén jako Patrik Laine, Bryan Little nebo Blake Wheeler. 

Na finální podobu si budeme muset ještě několik dní počkat…

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.