bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dokáží Canadiens a Red Wings vyhrát i šesté utkání v řadě?

27. října 2016, 20:30

Matyáš Krahulík

NHL nám tentokrát nabídne devět zápasů a některé opravdu stojí za sledování. Montreal hostí ve šlágru dnešní noci Tampu Bay a bude usilovat o šesté vítězství v řadě, Detroit se pokusí o prodloužení své vítězné šňůry na ledě St. Louis a Islanders chtějí překvapit úřadujícího vítěze Stanley Cupu.

1:00 Buffalo Sabres – Minnesota Wild

Buffalu start do nové sezóny nevyšel. Z prvních pěti zápasů dokázali Sabres vyhrát pouze jednou a se čtyřmi body se nacházejí u dna Východní konference. Těšit je může alespoň střelecké probuzení Matta Moulsona, který již stihl nastřílet čtyři branky. Minnesotě se daří o něco lépe. Wild mají po sedmi odehraných zápasech na svém kontě slušných 9 bodů, což je v Centrální divizi řadí na dělené první místo. Naposledy ukázala Minnesota svou sílu, když vyhrála na ledě Bostonu jednoznačně 0:5.

V minulé sezóně se oba týmy potkaly dvakrát a nepatrně úspěšnější byli v těchto zápasech Sabres, kteří z nich vytěžili tři body, zatímco Wild pouze dva.

Za Minnesotu by měl chytat Devan Dubnyk, zatímco Buffalo dá šanci Andersi Nilssonovi.

1:00 Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes

Flyers na začátku nové sezóny znovu patří spíše k průměrným týmům. Zatím dokázali třikrát zvítězit, připsali si také stejné množství porážek a jednou prohráli v prodloužení právě s Arizonou. Coyotes ale vstoupili do sezóny ještě daleko hůře, když po šesti odehraných utkáních mají na svém kontě pouhé dva bodíky, což je vůbec nejhorší výsledek v klubové historii. Stále je ale spousta času na zlepšení, a tak nemají fanoušci Coyotes důvod panikařit. 

Pro tyto dva týmy půjde již o druhé vzájemné střetnutí v této sezóně. V tom prvním vyhráli Kojoti 4:3 v prodloužení a připsali si tak své první a zatím i poslední body do tabulky. V minulém ročníku se Flyers a Coyotes střetli dvakrát a každý vyhrál po jednom utkání.

V brance Flyers důvěru dostane Steve Mason. Klec Arizony bude i tentokrát střežit Louis Domingue, který zatím nevychytal ani jedno vítězství. 

1:00 Pittsburgh Penguins – New York Islanders

Obhájce Stanley Cupu se na začátku sezóny musel kvůli zranění obejít bez své největší hvězdy Sidneyho Crosbyho. Peguins to ale zvládli poměrně dobře a po sedmi zápasech mají na svém kontě devět bodů. Crosby se navíc již stihl vrátit a gólem pomohl Pens porazit Floridu. Ostrované žádná zranění klíčových hráčů zatím řešit nemuseli, ale i přesto mají o tři body méně než Tučňáci. Vyhrál třikrát a připsali si čtyři porážky.

Pro Pens hovoří také vzájemné zápasy z minulé sezóny. Ze čtyř utkání totiž dokázali úřadující šampióni vyhrát hned třikrát a naposledy zvítězili na ledě Newyorčanů dokonce 0:5. Isles by také měli být dnes unavenější, protože odehrají druhý zápas ve dvou dnech. Za mírného favorita tedy můžeme v tomto duelu považovat Pittsburgh.

Startující brankáři zatím nejsou potvrzení, ale měly by to být obě jedničky. To znamená, že klec Penguins bude střežit Marc-André Fleury a Isles tentokrát nasadí Jaroslava Haláka.

1:30 Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning

Montreal zažívá skvělý vstup do sezóny. Canadiens si nepřipsali ani jedinou porážku v základní hrací době a se třinácti body jsou nejlepším týmem ve Východní konferenci i v celé NHL. Navíc si udržují sérii pěti vyhraných zápasů v řadě, kterou dnes budou chtít ještě prodloužit. Tampa Bay je ale v úvodu sezóny také velmi silná. Blesky dokázaly vyhrát pět z šesti úvodních zápasů, a tak jejich střetnutí s Habs můžeme bezesporu označit za jeden ze šlágrů dnešní noci.

Oba celky jsou součástí Atlantické divize, a tak se během sezóny potkávají opravdu často. V minulé sezóně to byly čtyři vzájemné zápasy a všechny dokázal vyhrát Montreal. Lightning tedy svému soupeři rozhodně mají co vracet.

Do branky Montrealu se postaví elitní brankář Carey Price, na jehož skvělých výkonech jsou Canadiens téměř závislí. Bolts nasadí Bena Bishopa.

1:30 Toronto Maple Leafs – Florida Panthers

Maple Leafs se měli letos výrazně zlepšit, ale na začátku sezóny to tak příliš nevypadá. Toronto má po šesti utkáních na svém kontě pět bodů a za očekáváním zatím zůstává především gólman Frederik Andersen. Ten se měl stát spásou svého týmu, ale místo toho je s úspěšností pouhých 85% mezi nejhoršími brankáři v NHL. Trenér Mike Babcock mu však pochopitelně i nadále věří. Panteři jsou na tom o trochu lépe. Odehráli stejný počet zápasů jako Leafs a na svém kontě mají o dva body více.

V minulé sezóně se spolu tato dvě mužstva střetla hned čtyřikrát a ve třech případech z toho bylo vítězství floridských Panterů. To ale bylo v době, kdy byli Leafs největším outsiderem v NHL. Nyní mají přece jen vyšší cíle.

Oba startující gólmani již byli oznámeni. Za Toronto bude chytat výše zmíněný Frederik Andersen, který tak dostane další možnost zlepšit si své bídné statistiky. Florida nasadí do branky Roberta Luonga. 

2:00 St. Louis Blues – Detroit Red Wings

Domácím se poměrně daří. Ze sedmi odehraných duelů získali devět bodů za čtyři vítězství, dvě porážky a jednu prohru v prodloužení. Hosté jsou na tom překvapivě ještě o něco lépe. Sezónu sice začali dvěma prohrami na Floridě, ale od té doby již pouze vyhrávají a momentálně si drží sérii pěti vyhraných zápasů v řadě. Navíc mají zatím velmi dobrou a vyrovnanou dvojici brankářů, protože Petr Mrázek chytá spolehlivě a Jimmy Howard dokonce s úspěšností přes 98% vévodí celé NHL.

Vzájemná střetnutí těchto týmů byla v minulém ročníku velmi vyrovnaná. Red Wings nejprve vyhráli na ledě Blues 3:4 v prodloužení a poté jim doma podlehli 1:2. O bod více tedy z těchto zápasů získalo St. Louis.

Ani jeden z týmů zatím svého brankáře nepotvrdil, ale dá se očekávat start obou jedniček. Za St. Louis by tedy měl chytat Jake Allen a Detroit dá znovu důvěru Petru Mrázkovi.

2:00 Winnipeg Jets – Dallas Stars

Winnipeg šel po draftování Patrika Laineho do nové sezóny s velkým optimismem, ale úvod mu úplně nevyšel. Z šesti zápasů dokázali Jets dotáhnout do vítězného konce pouze dva a se ziskem čtyř bodů jsou na Západě předposlední. Dallas má o trochu lepší výsledky. Také odehrál šest utkání a dokázali z nich vytěžit sedm bodů. Naposledy Stars porazili právě Winnipeg, který na domácím ledě přehráli 3:2.

Vzájemné zápasy z minulé sezóny hovoří jednoznačně pro Dallas, který z pěti utkání dokázal svého soupeře porazit hned čtyřikrát. Dnes by tedy měli být svěřenci Lindyho Ruffa mírným favoritem. 

Winnipeg se bude v brance s největší pravděpodobností spoléhat na Connora Hellebuycka. Za Dallas bude stoprocentně chytat finský brankář, ale zatím není jasné, jestli to bude Antti Niemi nebo Kari Lehtonen.

4:30 Los Angeles Kings – Nashville Predators

Kings musí na začátku sezóny řešit velmi nepříjemné problémy v brankovišti. Zranil se totiž Jonathan Quick a následně i jeho náhradník Jeff Zatkoff, takže jedničkou se rázem stal slovenský gólman Peter Budaj, který by za normálních okolností začínal sezónu na farmě. Králové se ale s nastalou situací perou velmi dobře a i díky Budajovi vyhráli poslední tři zápasy. Nashville sice podobné trable řešit nemusí, ale dobrá nálada u jeho fanoušků rozhodně nepanuje. Z šesti odehraných zápasů totiž dokázali Preds získat pouhé čtyři body.

V loňském ročníku NHL na sebe Kings a Predators narazili pouze dvakrát a byla z toho dvě vítězství LA v prodloužení a jedna výhra Nashvillu v základní hrací době. Celkově si tedy oba týmy ve vzájemných zápasech připsaly čtyři body.

Začínající brankáři zatím nebyli potvrzeni. Preds však s největší pravděpodobností znovu nasadí Pekku Rinneho a Kings budou nadále věřit již zmiňovanému Petru Budajovi.

4:30 San Jose Sharks – Columbus Blue Jackets

Sharks vstoupili do nové sezóny lehce nadprůměrnými výkony a ze sedmi zápasů vybojovali osm bodů. Největším tahounem Žraloků je v tuto chvíli vousatý obránce Brent Burns, který je s devíti body nejproduktivnějším hráčem San Jose a zároveň i lídrem produktivity obránců v NHL. Blues Jackets mají zatím odehráno pouhých pět duelů, ve kterých dvakrát zvítězili, dvakrát prohráli a jednou svému soupeři podlehli v prodloužení. To dohromady činí zisk pěti bodů.

Toto už je druhý vzájemný zápas těchto týmů v probíhající sezóně. V tom prvním zvítězili Sharks na ledě Columbusu 2:3. V minulém ročníku na sebe tato mužstva narazila dvakrát a každý si připsal po jedné výhře.

Blue Jackets již potvrdili, že jejich svatyni bude střežit Sergej Bobrovskij. San Jose pravděpodobně vsadí na Martina Jonese, ale jisté to není.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.