bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dokáží Hawks utnout děsivou sérii osmi proher? Minnesota vyzve v boji o play-off Anaheim

17. února 2018, 18:00

Jiří Sameš

Dnešní program NHL nabízí všem příznivcům celkem jedenáct zápasů, přičemž čtyři z nich budou zahájeny o něco dříve! Již krátce po 19. hodině bude vhozeno úvodní buly v Buffalu, kam zavítají hokejisté Los Angeles. O hodinu později se začne hrát také v Xcel Energy Center a v Canadian Centre. Po 22. hodině odstartuje také duel mezi Arizonou a Edmontonem. V noci se následně přidá ještě dalších sedm utkání. Atraktivní podívanou budete moci sledovat zejména v Pittsburghu, kam zavítá Toronto. Obě mužstva se momentálně nacházejí ve výborné formě!

19:00 Buffalo Sabres – Los Angeles Kings

Šavle dokázaly bodovat v pěti z uplynulých šesti zápasů (bilance 3-1-2), stále je však najdeme na posledním místě v tabulce Východní konference. V pátek ztratili Sabres dobře rozehraný zápas na ledě Ottawy Senators. 31 vteřin před koncem totiž inkasovali gól na 2:2 a nakonec prohráli 2:3 po prodloužení. Dnes proti Los Angeles Kings startuje pro Buffalo série dvou domácích zápasů v řadě.

Kings se zatím na sedmizápasovém tripu příliš nedaří – pouze jedna výhra z doposud čtyř odehraných utkání. Na poslední postupovou příčku tak už také ztrácejí tři body! V posledním utkání nestačili hokejisté Los Angeles na Pittsburgh Penguins – prohra 1:3. Ve zbývajících dvou zápasech tripu se Králové představí v Chicagu a Winnipegu.

V polovině října zvítězili doma Kings nad Sabres 4:2. Gól a asistence zaznamenali domácí Drew Doughty a Tyler Toffoli.
20:00 Minnesota Wild – Anaheim Ducks

Wild neustále hájí před několika dalšími týmy pozici druhé divoké karty v Západní konferenci. Za posledních deset zápasů získali šest výher a dnes proti Anaheimu Ducks zakončí svou sérii pěti domácích mačů. V Xcel Energy Center se Divočině letos daří skvěle! Ze třiceti odehraných zápasů mají totiž bilanci 20-5-5.

Ducks mají z uplynulých čtyř utkání bilanci 3-1-1, dnes se tak pokusí zaznamenat čtvrtou výhru z posledních šesti zápasů. Anaheim se mohl ve svém posledním utkání spolehnout na výborného brankáře Johna Gibsona. Ten totiž zastavil 40 ze 42 střel Chicaga a svému týmu výrazně pomohl k těsné výhře 3:2. Čtyřzápasový trip zakončí Kačeři příští úterý na hřišti Vegas Golden Knights.

Minnesota je na tom v tabulce Západní konference pouze o bod lépe než-li Anaheim! První vzájemné měření sil dopadlo lépe pro Wild. Kdo se ale bude radovat z výhry dnes?

20:00 Ottawa Senators – New York Rangers

Senátoři si zatím v únoru připsali pět výher a tři porážky. Letošní boje o Stanley Cup se ale (podobně jako u Buffala Sabres) obejdou s největší pravděpodobností bez nich. Naposledy hráli Sens v pátek a porazili doma již zmíněné Sabres 3:2 po prodloužení. Slovenský útočník Marián Gáborík si připsal hned při svém prvním startu v dresu Ottawy gól a asistenci!

Rangers se snaží udržet v boji o play-off, svá poslední dvě utkání ovšem prohráli a jejich ztráta na osmé místo se navýšila na pět bodů. Minulý zápas prohráli svěřenci Alaina Vigneaulta 0:3 s New Yorkem Islanders. Na branku Jaroslava Haláka přitom vyslali celkem 50 střel! V Ottawě dnes Jezdci zakončí svůj čtyřzápasový trip. Hned zítra hrají doma proti Philadelphii Flyers.

Mezi Senators a Rangers to dnes bude třetí a zároveň poslední letošní vzájemný duel. Obě mužstva si zatím připsala po jedné výhře.

22:00 Arizona Coyotes – Edmonton Oilers

Coyotes momentálně patří k nejlepším mužstvům NHL z hlediska aktuální formy. Zvítězit totiž dokázali třikrát v řadě, za uplynulých pět utkání mají poté bilanci 4-0-1! Svůj sedmizápasový homestand odstartovala Arizona v pátek výhrou 5:2 nad Montrealem Canadiens. Gól a tři asistence v zápase nasbíral útočník Clayton Keller.

Fanoušci Edmontonu se již musejí smiřovat s faktem, že se letos jejich oblíbený tým do play-off nepodívá. Oilers totiž prohráli pětkrát v řadě a jejich ztráta na osmou Minnesotu Wild je osmnáctibodová. Příčinou jejich neúspěchů je bezesporu defenziva – 25 inkasovaných branek za posledních pět utkání.

Oba celky se letos utkaly už dvakrát a v obou případech zvítězili Olejáři – koncem listopadu doma 3:2 po prodloužení a poté začátkem ledna v Arizoně 4:2.

01:00 Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens

Hokejisté Vegas si nyní mohou užívat sedmizápasového homestandu. Při jeho dosavadním průběhu zatím zapsali dvě výhry a jednu prohru. Naposledy hráli Golden Knights v pátek a vyhráli 4:1 nad Edmontonem Oilers. Ve zbývajících zápasech série domácích zápasů přivítají ještě Anaheim Ducks, Calgary Flames a Vancouver Canucks.

Canadiens se dnes pokusí v T-Mobile Areně zastavit sérii čtyř porážek – bilance 0-3-1. V tabulce Východní konference jim zatím patří až čtrnácté místo, když za 57 zápasů stihli posbírat pouze 51 bodů. V minulém utkání padli Habs 2:5 na ledě Arizony Coyotes. Po dnešním duelu s Golden Knights budou mít k dispozici dvoudenní volno.

Golden Knights a Canadiens se střetli poprvé v první polovině listopadu 2017. Dva body do tabulky tehdy zapsali za výhru 3:2 Habs.

01:00 Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils

Lightning dnes zakončují proti New Jersey Devils dvouzápasový homestand. Na svém kontě mají celkem 81 bodů, což znamená náskok tří bodů před Bostonem Bruins. V pátečním zápase porazili Bolts Detroit Red Wings 4:1. Na všech gólech měl podíl nejproduktivnější hráč NHL Nikita Kučerov (gól, tři asistence).

Po tomto utkání budou mít svěřenci Jona Coopera dvoudenní volno.
Devils jdou do dnešního zápasu v Tampě s dvěma výhrami v řadě za sebou! Zároveň zde statrují svůj dvouzápasový trip. V minulém utkání porazili hokejisté New Jersey 5:2 Carolinu Hurricanes. Gólem a dvěma asistencemi k tomu pomohl Nico Hischier, jednička posledního draftu. Trip Ďáblů bude ukončen hned zítra v Raleighu.

Dnes to bude mezi Tampou a New Jersey druhé vzájemné utkání v sezoně. Krátce po polovině října zvítězili Devils doma 5:4 po samostatných nájezdech.

01:00 Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs

Penguins se díky výborné formě dokázali zabydlet na druhém místě Metropolitní divize. Do dnešního utkání nastupují s osmi výhrami za uplynulých deseti zápasů. V minulém utkání porazili doma Los Angeles Kings 3:1 a připsali si tak třetí výhru v řadě! Proti Torontu Maple Leafs dnes Pittsburgh zakončí sérii tří zápasů doma.

Ještě v lepší formě jsou ovšem nyní Maple Leafs. Ti totiž dokázali zvítězit pětkrát v řadě za sebou! Naposledy doma zdolali 6:3 Columbus Blue Jackets. Hattrickem a dvěma asistencemi k tomu výrazně pomohl útočník Nazem Kadri. Toronto se dnes vrací zpět do akce po dvoudenní přestávce. Hned zítra jej čeká další zápas – na ledě Detroitu Red Wings.

V prvním vzájemném střetnutí zvítězili Maple Leafs 4:3. Dva góly a asistenci si připsal jejich útočník Tyler Bozak.

02:00 Nashville Predators – Detroit Red Wings

Predátoři se díky velmi dobrým výkonům dokázali protlačit do čela Centrální divize. Momentálně mají na kontě 77 bodů – stejně jako druzí Winnipeg Jets. Ti však odehráli o dva zápasy více! Minulé utkání prohrál Nashville doma 3:4 s Calgary Falmes. I přesto se ale může pochlubit bilancí 5-1-2 za uplynulých osm zápasů.

Red Wings se stále nechtějí vzdát boje o play-off. Jejich ztráta na poslední postupovou pozici však činí devět bodů. Naposledy hrála Rudá křídla v pátek na ledě Tampy Bay Lightning a prohrála 1:4. Jedinou branku vstřelil slovenský útočník Tomáš Tatar. Další utkání čeká Detroit hned zítra doma s Torontem Maple Leafs. Tímto také začne jeho čtyřzápasový homestand.

Druhé vzájemné utkání mezi Predators a Red Wings je na programu za pár dní, konkrétně 21. února. Hrát se tentokrát bude v Little Caesars Areně v Detroitu.

02:30 Chicago Blackhawks – Washington Capitals

Blackhawks prožívají obrovské trápení – prohráli totiž osmkrát v řadě za sebou! Poslední výhru zaznamenali 31. ledna proti Nashvillu Predators. V pátek Chicago zahájilo sérii pěti domácích zápasů prohrou 2:3 s Anaheimem Ducks. O góly se postarali Duncan Keith a Brandon Saad. První jmenovaný se trefil letos vůbec poprvé.

Capitals mají na prvním místě Metropolitní divize k dispozici oproti druhému Pittsburghu Penguins náskok tří bodů a také dva zápasy k dobru. Hokejisté Washingtonu se nyní nacházejí na čtyřzápasovém tripu a zatím si připsali jednu výhru a jednu prohru po prodloužení. Z Chicaga se poté ještě přesunou do Buffala, kde v pondělí jejich trip skončí.

Obě mužstva na sebe letos poprvé narazila 7. prosince 2017 a z výhry 6:2 se radovali Caps. Dva góly a dvě asistence tehdy zaznamenal útočník Tom Wilson.

04:00 Vancouver Canucks – Boston Bruins

Canucks jsou na předposledním čtrnáctém místě Západní konference. Na svém kontě mají (podobně jako Edmonton Oilers) přesně 50 bodů. Hůře na tom jsou na Západě pouze Arizona Coyotes. Vancouver navíc prohrál své poslední dva zápasy. Ve středu padl doma těsně 3:4 s Floridou Panthers, hned druhý den poté byl poražen na ledě San Jose Sharks 1:4.

Bruins se řadí mezi nejlepší mužstva celé NHL. Momentálně jim v lize patří třetí příčka za Tampou Bay Lightning a Vegas Golden Knights. Boston dnes bude v Rogers Areně usilovat o třetí vítězství v řadě za sebou. Nejprve totiž v pondělí zdolal 5:3 New Jersey Devils, poté ve středu porazil 5:2 Calgary Flames. Zpět do akce se Medvědi vracejí po třídenní pauze.

20. října loňského kalendářního roku porazili Bruins v prvním vzájemném střetnutí sezony Kosatky 6:3. Dnes to bude mezi oběma celky druhé a také poslední letošní měření sil.

04:00 Calgary Flames – Florida Panthers

Plameny mají z uplynulých sedmi utkání pět výher a v tabulce Pacifické divize jim patří třetí místo. V pátek Flames zakončili šestizápasový trip na ledě Nashvillu Predators výhrou 4:3. Gól a asistenci měl útočník Matthew Tkachuk. Mezi tři tyče se postavil při absenci Mika Smithe český brankář David Rittich. Sérii dvou zápasů doma zakončí Calgary příští pondělí s Bostonem Bruins.

Panthers prožívají nyní skvělé období, když vyhráli šest z posledních sedmi zápasů! Jejich ztráta na pozice zaručující play-off je však stále celkem velká. Cats zatím dokázali vyhrát obě utkání z pětizápasového tripu po Kanadě. Nejprve vyhráli 7:5 nad Edmontonem Oilers, poté zdolali také 4:3 Vancouver Canucks. Venku mají bilanci 12-14-3.

Flames a Panthers dnes sehrají druhé a zároveň poslední vzájemné utkání letošní sezony. V tom prvním zvítězili 4:2 svěřenci Glena Gulutzana.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.