bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Domi zná svůj trest za napadení Ekblada. V přípravě už si nezahraje

21. září 2018, 11:15

Petr Sumbal

Maxi Domi už si vyslechl trest za svůj nedávný „blikanec“, když se v přípravném utkání jeho Montrealu proti Floridě pustil pěstmi do útočníka Panthers, který ovšem o bitku s Domimom nejevil žádný zájem. Disciplinární komise rozhodla o tom, že Domi si už v přípravných zápasech nezahraje.

Jedno je jisté. Max Domi si rozhodně po svém letním příchodu z Arizony do Montrealu neudělal dobrou reklamu. Místo toho, aby v přípravných utkáních ladil formu a spolupráci se svými novými spoluhráči ,už si ani jedno nezahraje. Tak rozhodla disciplinární komise.

Jak se vlastně inkriminovaný moment odehrál? Po menším pošťuchování se Domi rozhodl, že by si to chtěl s Ekbladem rozdat na férovku v pěstním souboji. Jenže útočník Floridy na jeho opakované výzvy nereagoval, zůstával klidný a prát se nechtěl. To se Domimu nelíbilo, a tak se rozhodl svého soupeře vyprovokoval a dvakrát ho rukavicí udeřil do obličeje. Odezva ale znovu nebyla žádná, a tak třiadvacetiletý Kanaďan shodil rukavici a ranou přímo do nosu složil Ekpblada na led.

Až poté smyslů zbaveného Domiho rozhodčí od Ekblada odtrhli a neukázněného Domiho vyloučili. V utkání ovšem dohrál také zkrvavený Ekblad, a to na žádost NHL, protože se jednalo o tvrdou ránu do oblasti hlavy a bylo zde podezření na otřes mozku. Po zápase pak jedničku draftu z roku 2014 musela podstoupit důkladná vyšetření.

Co na to Ekbladovi spoluhráči? Zkušený brankář Roberto Luongo, který už v NHL zažil všelicos a ví, jak se ve kterých situacích zachovat, má jasno: „Na tohle rozhodně nezapomeneme,“ varuje Luongo Domiho, že v příštím utkání s Floridou nejspíš přijde odplata, Domi se může těšit, že tentokrát už bude zájem o rvačku i u jeho soupeře a bude mít šanci ukázat své pěstní schopnosti.

„Tohle se prostě nedělá,“ pokračuje Luongo. „Svého protivníka musíte vždycky respektovat, a když se váš soupeř nechce zapojit do bitky, není žádný důvod k shodit rukavice a praštit ho rovnou do obličeje. Je to zbabělé. Podobné věci by se neměly dělat.“

Domiho potrestání samozřejmě vytvoří v sestavě Montrealu v příštích přípravných utkáních díru, ale jelikož se ještě nejedná o ostré duely, Canadiens to zase až tak moc trápit nemusí, je to spíše trest vyloženě pro hráče, kterému na startu sezóny oproti ostatním bude chybět zápasová praxe.

Místo Domiho dostanou v přípravných zápasech šanci jiní, mnohem více prostoru by teď například mohl dostat devatenáctiletý útočník Nick Suzuki, vytrejdovaný v létě z Vegas. A třeba by mohl zaplnit rovnou mezírku po Domim, který hrál v elitní formaci s Jonathanem Druinem a Joelem Armiou. Takto alespoň spekuluje expert na zámořský hokej Eric Engels na webu sportsnet.ca.

Suzuki se pozitivně ukázal už v utkání proti Floridě, kdy za šestnáct minut na ledě stihl asistenci a tři střely na bránu, přičemž hrál s ne zrovna hvězdnými spoluhráči Kennym Agostinem a Alexandrem Grenierem. Pokud se Suzuki v elitním útoku Canadiens chytne, může to být teprve pro Domiho ten pravý trest za jeho neuvážlivou ránu. Znamenalo by to, že by měl cestu do sestavy Montrealu o dost složitější a přinejmenším by se musel spokojit s menší porcí minut na ledě, než jakou by dostal po boku Druina a Armii.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.