bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dominik Simon: V Pittsburghu máme nejvyšší ambice, je tady obrovský tlak

3. února 2019, 20:00

Jiří Sameš

Pittsburgh Penguins v noci ze soboty 2. na neděli 3. února prohráli na ledě Toronta Maple Leafs 2:3. Jak utkání zhodnotil český útočník Dominik Simon? A co říká na dosavadní vývoj letošní sezony?

Utkání proti Torontu jste rozehráli dobře. Na konci první třetiny jste ale inkasovali gól. Soupeř následně převzal otěže zápasu. Jak jste viděl obrat vy?

Je to přesně tak, jak říkáte. Vedli jsme a hráli jsme dobře. Poté jsme ale na chvíli přestali hrát a nebylo to ono. Druhou třetinu nás jednoduše přebruslili. Hráli rychle, víc chtěli. Ve třetí třetině jsme to už nestihli obrátit zpátky.

Minulý zápas v Torontu, na začátku sezony, jste vyhráli 3:0. Mohl byste porovnat oba zápasy?

Oba zápasy byly podobné. V obou případech jsme šli do vedení. Snad jediný rozdíl bych viděl v tom, že minulý zápas jsme tady hráli naplno šedesát minut. Dnes jsme bohužel ve druhé třetině přestali hrát.

Tehdy jste utkání odehrál ve třetí útočné formaci, dnes v první. Byl to velký rozdíl?

Ani bych neřekl. Hodně se to tady točí. Je sice pravda, že když hrajete v první lajně, tak musíte dát více gólů. Jinak ale u nás mají všechny lajny stejný systém. Všechny pětky víceméně dávají góly. Přesilovkové jich samozřejmě vstřelí více. Hodně se to ale střídá. Musíte tedy předvádět svůj hokej a také se umět přizpůsobit.

Poprvé jste zatím celou dobu v prvním týmu. Jaká je pro vás zatím letošní sezona?

Strašně si to užívám. Jsem v Pittsburghu, kde jsou nejvyšší ambice. Každý zápas se musí vyhrát. Je tady obrovský tlak, protože chceme vyhrát divizi. Když se prohraje, tak to není v pohodě.

V prosinci jste měl drobné zranění. Nyní se už cítíte zdravotně stoprocentně v pořádku?

Ano, cítím se dobře. Měl jsem menší zranění na noze. Nyní je to už ale vyléčené.

Může být takové zranění svým způsobem trochu stresující? První sezonu se totiž usadíte nastálo v prvním týmu a přijdou zdravotní trable. Bojíte se třeba poté o svou pozici?

Nesmíte o tom tolik přemýšlet. Máte podepsanou smlouvu. V týmu jste z nějakého důvodu. Soustředíte se tedy hlavně na to, abyste byl co nejvíce zdravý, což je nejdůležitější. Také je třeba být dobře připraven na každý zápas a odvádět co nejlepší výkony.

Co si myslíte, že byste měl zlepšit? Na čem je třeba zapracovat?

Na všem, hlavně na slabinách. Každý se každým dnem zlepšuje. Je to o tom se přizpůsobit a neusínat na vavřínech. Každý den je potřeba trénovat a zlepšovat se, aby se člověk v lize dokázal udržet.

Když trenér vidí nějaké nedostatky, zaměří se na ně více následující trénink? Funguje to tak?

Ano, určitě. Někdy je potřeba natrénovat maličkosti, jako například odebírání puku na bekhend od mantinelu. Jedná se ale i o různé další věci. Hodně se dbá na detaily.

Sidney Crosby a Jevgenij Malkin patří mezi největší hvězdy NHL. Co jste se od nich doposud zvládl naučit?

Hodně věcí. Například tah na bránu. Mají toho v sobě hodně. Učíte se od nich jak na ledě, tak i v kabině. Jsou strašně chytří hokejisté. Jsem moc vděčný, že se mi po letech dřiny podařilo dostat k nim do týmu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.