bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Don Waddell se vrátí jako prezident a generální manažer Caroliny, jedná o nové smlouvě

26. května 2019, 13:00

Jiří Sameš

Prezident a generální manažer Caroliny Hurricanes Don Waddell prohlásil, že stejné funkce bude u týmu z Raleighu zastávat i v příští sezoně. Smlouva mu sice v nejbližší době vyprší, s vlastníkem klubu už ale usilovně jedná o nové dohodě.

„Ano, v příští sezoně se vrátím jako prezident a generální manažer Caroliny Hurricanes," řekl Don Waddell před pár dny Elliotteovi Friedmanovi, uznávanému reportérovi Sportsnetu.

„Vlastník týmu Tom Dundon a já usilovně pracujeme na podmínkách nového kontraktu. Nacházíme přitom společnou řeč," dodal.

Waddell svou štaci u Hurricanes započal v březnu loňského kalendářního roku, když dočasně nahradil bývalého generálního manažera Rona Francise. Do pozice prezidenta a stavitele Caroliny byl oficiálně jmenován začátkem května 2018.

První (úplný) ročník pod taktovkou Waddella byl pro hokejisty Canes velmi úspěšný. Mužstvo se po dlouhé odmlce vrátilo zpět do play-off, zde se následně dokázalo probojovat až do konferenčního finále.

Šedesátiletý Waddell byl za svou dobrou práci nominován na ocenění pro nejlepšího generálního manažera letošní sezony (GM of the Year).

Jako hlavního trenéra určil bývalého skvělého hokejistu Roda Brind'Amoura, jenž předtím zastával funkci asistenta. V průběhu vstupního draftu NHL 2018 udělal velkou výměnu s Calgary Flames, díky které získal obránce Dougieho Hamiltona a útočníka Micheala Ferlanda.

Problémy na postu mezi třemi tyčemi vyřešil angažováním brankářů Curtise McElhinneyho, Petra Mrázka. Velmi dobrým tahem byl i lednový obchod s Minnesotou Wild, kdy tým posílil útočník Nino Niederreiter.

V průběhu ročníku také dokázal podepsat novou smlouvu s útočníkem Teuvo Teräväinenem (pět let, celkem 27 milionů dolarů).

Potvrdí Waddell a jeho Hurricanes kvalitní výkony i v sezoně 2019-2020?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.