bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dopadnout jako Nylander? Nejhorší možný scénář, ví Tkachukův agent

20. srpna 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

V Calgary mají jasný cíl. Podepsat Matthewa Tkachuka ještě před startem tréninkového kempu. Jenže k tomu by Plameny potřebovaly splnit náročné podmínky staršího syna americké legendy. "Nechtěli jsme vyčkávat. Už začátkem června jsme začali vyjednávat a předložili Flames férovou nabídku. Stanovili jsme tím naší pozici," říká Tkachukův agent Don Meehan.

Byla to pro Tkachuka zlomová sezona.

Zase drtil soupeře u mantinelů, dostával se jim pod kůži, odváděl je od jejich hry. A hlavně sám řádil, vytvořil si osobní rekordy v gólech i bodech, poté na rozdíl od měkčích spoluhráčů obstál v play off.

Horkokrevný forvard nasázel 34 branek, připsal si 43 asistencí a měl zásadní podíl na tom, že Calgary ovládlo Pacifickou divizi. Tkachuk zkrátka definitivně prorazil mezi ligové hvězdy a stal se jedním z tahounů Flames.

Lépe patrně poslední sezonu své nováčkovské smlouvy zvládnout nemohl. Výraznými výkony si řekl o pořádný balík a jeho agent Meehan dal Plamenům brzy vědět, jakou sumu a na jak dlouho žádá. 

Ostatně Treliving to nepopírá a přiznává: "Víme, co Matthew chce. Pracujeme na tom."

Kroky, které by ovšem vedly k podpisu jednadvacetiletého útočníka přicházejí pomalu. Až v srpnu Treliving vykoupil Mikea Stonea a zvýšil prostor pod platovým stropem na 7,7  milionu dolarů. To je ale pořád málo, navrch na kontrakt čeká další RFA Andrew Mangiapane.

Jednání mezi Calgary a Meehanem dál pokračují, přičemž Treliving chce vše dotáhnout ještě před začátkem přípravného kempu. Tkachukův agent k tomu podotýká: "Nejde o nějakou hru na čekanou. My jsme naše požadavky formulovali jasně, šlo o férový a relevantní návrh."

Pozice Tkachuka je posilována děním na trhu. Ať už nabídkovou listinou pro Sebastiana Aha, případně dusnem kolem Mitche Marnera. "Offer sheet pro Aha nás ujistil v tom, že jsme zvolili odpovídající podmínky."

Obecně se má za to, že trh s RFA se rozhýbe po podpisu Marnera, nicméně v Calgary může být hotovo ještě dříve. Stačí, aby Treliving získal ještě více místa pod platovým stropem.

Pokud doufá, že nakonec tvrdým vyjednáváním přiměje Tkachuka podepsat za nějakých šest, sedm milionů dolarů, plete se. Alternativní kapitán Flames nemá kam spěchat a zná svou cenu.

Je tu ovšem scénář, kterému se chce vyhnout. "Ani pro klub, ani pro něj by nebylo přínosné, kdyby se jednání táhla až do prosince a on by nemohl hrát. Nechce skončit jako William Nylander," připomněl Meehan nekonečné licitování mezi švédským šikulou a torontskými Maple Leafs.

Nylanderův případ je strašákem i kvůli tomu, že potvrdil, jak náročné je naskočit do rozjetého vlaku. Syn bývalého dvorního nahrávače Jaromíra Jágra nastřádal v minulé sezoně, jež si dobrovolně zkrátil na 54 zápasů, jen 27 bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.