bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dopis v ruštině přímo od majitele. Jak Wild loví Rusa Kaprizova

11. listopadu 2018, 10:15

Petr Sumbal

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Ruský tým zatím na finské Karjale, prvním evropském reprezentačním turnaji, válí jako Rudá mašina za starých časů. Jedním bodem za asistenci se na této jízdě podílel i člen prvního útoku sborné Kirill Kaprizov, horký adept na budoucí pozvánku do NHL. „Zahrát si tam, to byl vždycky můj sen,“ přiznal exkluzivně pro NHL.cz šikovný ruský útočník.

V jednadvaceti letech toho Kirill Kaprizov už stihl hodně. Má za sebou čtyři sezóny v KHL, aktuálně váli druhým rokem za moskevské CSKA, kde je s deseti brankami nejlepším kanonýrem. V roce 2017 na juniorském MS v Kanadě dovedl jako kapitán ruský výběr k bronzovým medailím a byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje. Ale hlavně, na letošních olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu vstřelil v prodloužení finálového zápasu vítězný zlatý gól.

Leckomu by se z něčeho takového okamžitě zamotala hlava, ne tak Kaprizovovi. „Můj život se tím gólem nijak nezměnil, vše je stejné jako předtím,“  odmítá jakékoliv spekulace, že by mu snad mohla sláva stoupnout do hlavy.

Kromě doživotních vzpomínek však zlatá branka pravděpodobně na Kaprizovově kariéře zanechá ještě větší stopu, jeho výkon nejen ve finále OH totiž neunikl Minnesotě Wild, která rodáka z Novokuzněcku v roce 2015 draftovala v pátém kole jako celkově 135. v pořadí a prozatím ho z různých důvodů nechává působit v KHL.

A poslední dobou se zdá, že Kaprizovově budoucímu angažmá v zámoří čím dál víc přihořívá. O jeho služby má velký zájem sám majitel Minnesoty Craig Leipold, který dokonce neváhal a sepsal Kaprizovovi dopis v ruštině. „Bylo to od něj velice milé,“ přikyvuje Kaprizov. „Rozhodně vás taková věc povzbudí a potěší.“ Leipold dokonce chtěl přiletět do Helsinek, aby Kaprizova viděl z blízka a promluvil si s ním, z toho ovšem nakonec kvůli majitelově zdravotnímu stavu sešlo.

Nouzí o pozornost ale Kaprizov netrpí, na turnaji EHT ho sleduje přímo v helsinské Hartwall aréně generální manažer Minnesoty Paul Fenton, který se kromě sledování zápasů setkal i s hráčovou rodinou. „Jeho přítomnosti tady si určitě vážím, je to od něj milé,“ říká útočník, který by musel po případném příchodu do NHL zapracovat na své angličtině, kterou zatím nevládne. V minulosti právě z důvodu špatné komunikace možný Kaprizovův kontrakt s Wild padl, teď se klub vydatně snaží vše napravit.

„Zahrát si v NHL, to byl vždy můj sen,“ netají se Kaprizov, že by se jednou do nejlepší ligy světa rád dostal, ale kvůli podpisu dvouleté smlouvy s CSKA si bude muset počkat až do sezóny 2020/21. O motivaci na Karjale má ovšem i tak postaráno, chce se před možným budoucím zaměstnavatelem pořádně vytáhnout.

Ve čtvrtek proti Finsku si připsal asistenci na druhý gól, v sobotním utkání se Švédskem se sic bodově na vítězství sborné nepodílel, ale vidět byl. „Dneska jsem se hlavně snažil rozdávat klukům puky,“ okomentoval stručně svůj výkon pouze 178 centimetrů vysoký pravák.

Nyní už se Kaprizov soustředí na nedělní střetnutí s Českou republikou, které už nicméně na vítězství Rusů na Karjale nic nezmění. „Proti Čechům očekávám těžký zápas,“ uzavřel Kaprizov typickou frází celé povídání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.