bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dostali jsme se dál, než se čekalo, míní manažer Ducks. Zůstane kouč Carlyle?

22. dubna 2018, 14:30

Martin Schwarz

Takhle rychlý konec v play-off si žádný mančaft nepřeje. Jenže Anaheim Ducks ho museli skousnout. Divizní rival San Jose Sharks s nimi v prvním kole zametl poměrem 4:0 na zápasy a týmu z Orange County začala letní dovolená dříve, než by jeden řekl slovo puk. Na velké posezónní rošády to však u Kačerů nevypadá. Minimálně na trenérském postup by mělo zůstat vše při starém, Randy Carlyle má stále důvěru vedení klubu.

Koučovo setrvání nastínil generální manažer Anaheimu Bob Murray. Ten sice s Carlylem otázku budoucnosti ještě osobně neřešil, ale zároveň nevypadal, že by se chtěl hnát do zásadních změn. Hlavní stratég kalifornského klubu vyjádřil spokojenost nad tím, kterak se Kačeři probojovali ze spodních divizních pater až do play-off. A co na tom, že z něj vyletěli nejbližšími dveřmi v nejkratším možném čase. Navíc dvaašedesátiletý Carlyle je jediným mužem, jenž Ducks dovedl až ke Stanley Cupu (2007).

„Abych pravdu řekl, dostali jsme se v této sezóně dál, než jsem si původně myslel a než to vypadalo,“ přiznal Murray novinářům z nhl.com. „Ještě pár týdnů zpátky bych ani nepomyslel na to, že skončíme mezi nejlepší osmičkou Západní konference a vydřeme účast v play-off.“

Pravda, na začátku ročníku měl Anaheim obrovské potíže, zapříčiněné především rozsáhlou marodkou. Chyběli klíčoví obránci Hampus Lindholm a Sami Vatanen (ten poté přestoupil do New Jersey). Dlouho absentoval i kapitán Ryan Getzlaf, až do prosince vůbec nenastoupil produktivní forvard Ryan Kesler. Stejně tak patnáctkrát chyběl Cam Fowler, zranění řešil taktéž český útočník Ondřej Kaše. Celou sezonu nečekaně vynechal urostlý Patrick Eaves. To už byl pořádný lazaret. Přesto Kačeři našli způsob, jak proniknout do vyřazovací části. Ano, víme, částečně jim pomohla mizérie Arizony nebo Vancouveru.

I když nelze očekávat žádný obrovský průvan v kabině, změnám se Anaheimští pravděpodobně nevyhnou. Otázky na své příští působení dostali například útočník Antoine Vermette a bek Kevin Bieksa. Z obou budou od léta neomezeně volní hráči a těžko predikovat, jestli aspoň jeden z nich nezmění adresu.

„Máme pár hodin a dní po sezoně, takže bychom tomu měli dát nějaký čas,“ uklidnil zvídavé žurnalisty Bieksa. „Člověk by neměl dělat takhle brzy žádná velká rozhodnutí. Musím si odpočinout, strávit nějaký čas s rodinou a teprve potom přemýšlet, co bude dál.“ Mimochodem, ani Bieksa nezůstal zdravý. Zmeškal závěrečných dvanáct duelů základní části. Ačkoli play-off částečně stihl (nastoupil od druhého klání prvního kola), v posledních dvou bitvách proti Sharks seděl na tribuně mezi náhradníky.

Zraněními decimovaní Ducks doufají, že si letos vybrali smůlu na několik let dopředu. Otázkou je, zda mohou za rok konkurovat nejlepším, pokud nedojde během následujících týdnů a měsíců k výraznějšímu posílení kádru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.