bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Doufám, že zůstanu, vyjádřil se Doughty ohledně prodloužení smlouvy u Kings

21. dubna 2018, 16:30

Petr Sumbal

Sezóna už pro něj skončila, a tak má Drew Doughty čas přemýšlet. O čem? O tom, kam jeho kroky povedou po konci příští sezóny, kdy mu končí smlouva u současného zaměstnavatele Los Angeles Kings. Nejnovější vyjádření hráče i klubu přitom napovídají tomu, že i po jedenácti letech bude Doughty stále Králem.

Poprvé se začala Doughtyho budoucnost opatrně přetřásat už v listopadu minulého roku, kdy dokonce hráč v rozhovoru pro server The Athletic prohlásil, že bude svou budoucnost, respektive hlavně výši platu, diskutovat s jiným elitním bekem Erikem Karlssonem, kterého zastupuje stejná agentura. Jestli na nějakou domluvu už došlo, nevíme, jisté ale je, že Doughty už má alespoň jasno v tom, kde by po konci sezóny 2018/19 rád působil.

Mělo by to být Los Angeles, tedy žádná změna. „Vždycky jsem chtěl být součástí LA Kings a chtěl bych v LA Kings zůstat i dál,“ pověděl Doughty pro web NHL.com. „Nevím přesně, kdy mohou jednání začít, ale jsem si jistý, že až nastane správný čas, tak na ně dojde.“ Obě strany mohou oficiálně začít rokovat o prodloužení stávajícího kontraktu 1. července.

A z následujících vět generálního manažera Roba Blakea se zdá usuzovat, že také v Los Angeles mají velký zájem se s tahounem svých zadních řad dohodnout. „Nikdy jsme se tomu nebránili. Trenér John Stevens, Drew a já si skvěle rozumíme. V play-off jsme se samozřejmě soustředili na něco úplně jiného, nyní je však jednoznačně hlavní prioritou podepsat Drewa.“

Fanoušci Los Angeles se tak mohou těšit, že nejspíš nepřijdou o jednoho ze základních stavebních kamenů mužstva. A taky o hráče, který ukázal, že dokáže tým dotáhnout až k metám nejvyšším, v letech 2012 a 2014 zvedal Doughty nad hlavu v dresu Kings Stanley Cup.Letos to byl v podání Kings poněkud jiný příběh, příběh s hořkým koncem. Králové se museli sklonit už po prvním kole před rytíři ve zlaté zbroji z Las Vegas.

„Rob Blake a Luc Robitaille tuhle práci vzali, protože chtějí vyhrávat. Snaží se tým opět proměnit na vítězný,“ vyjádřil Dewghty spokojenost s tím, jak vypadal první rok pod trenérem Stevensem. „Nevím přesně, jak se zachovají v létě, ale vím, že tady máme spoustu mladých hráčů, kteří jdou nahoru a myslím, že ti mohou udělat rozdíl. To vše mi ukazuje, že máme do budoucna skvělý potenciál. Doufám, že tady zůstanu a znovu podepíšu,“ vyřkl Doughty slova, která chtěli fandové Kings slyšet ze všeho nejvíc.

Nebude to však pro Los Angeles rozhodně levná záležitost. V letošní sezóně Doughty pobíral za své služby 6,5 milionů dolarů, patrně si však řekne o víc. Jeho vyjednávací pozice se může ještě vylepšit, pokud by získal už svou druhou Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce sezóny. Tu první získal v roce 2016 a letos je spolu s Victorem Hedmanem a P.K. Subbanem znovu mezi trojlístkem finalistů. Právě Subban například bere v pozici nejlépe placeného beka 9 milionů za sezónu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.