bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Doughty a Kings začali rokovat o nové smlouvě

4. června 2018, 11:30

David Zlomek

Už od roku 2008, kdy Drewa Doughtyho draftovali Los Angeles Kings z celkového druhého místa draftu, patří tento kanadský obránce do kategorie nepostradatelných. Vítěz Stanleyova poháru i dvou olympiád se má za rok touto dobou chystat na trh s volnými hráči, jelikož mu bude končit smlouva. Už nyní se ale s týmem baví o prodloužení.

„Zatím to jde dobře,“ řekl o vyjednávání novinář Nick Kypreos. „Ale ne do bodu, kam si myslím, že se to dostane, co se týče peněz, protože v totožné situaci je i Erik Karlsson v Ottawě. A na něj se asi bude čekat.“

Nyní osmadvacetiletý Doughty nesmí podle dohody podepsat novou smlouvu do prvního července, ale to Kings nebrání v přípravě smlouvy. Ta jeho současná běží od roku 2011 a zaručuje mu sedm milionů dolarů ročně.

V listopadu Doughty řekl, že se o nové smlouvě pobaví s Erikem Karlssonem. Ten je, jak je výše uvedeno, naprosto ve stejné situaci. Navíc jsou oba klíčovými beky svých týmů, takřka nepostradatelní, takže si mohou klást obrovské nároky, které budou pravděpodobně vyslyšeny.

„Určitě se s Erikem pobavím o tom, o kolik si řekne peněz,“ uvedl v listopadu Doughty pro The Athletic. „Naše debata se odrazí v tom, kolik budu požadovat. Nevím, jestli podepíše v Ottawě, když ani nevím, jestli já podepíšu v Los Angeles. Nikdy nevíte, co se stane.“

Doughty se ale nebál jít do konkrétnějších mezí. Nechal se slyšet, že by si s Karlssonem představovali o něco víc, než co bere P. K. Subban v Nashvillu, což je devět milionů ročně.

„Řekl bych, že se budeme odrážet od smlouvy Subbana. Myslím, že oba (on i Karlsson) si zasloužíme trochu víc než on.“

V letošní sezoně si připsal Doughty šedesát bodů za deset branek a padesát asistencí, nicméně v prvním kole play-off, kde jeho tým vyřadilo Las Vegas, vyšel bodově naprázdno.

Nicméně i toto zklamání ho možná přinutí k tomu, aby zůstal a dosáhl s Kings ještě alespoň na jeden Stanley Cup. Na podzim mluvil nejistě, ale v dubnu se vyjádřil trošku přesněji, ve slunném Los Angeles by nejradši zůstal.

„Generální manažer Rob Blake a prezident Luc Robitaille jsou tu pro to, že chtějí vyhrávat a chtějí přeměnit tým zase na vítěznou mašinu,“ řekl Doughty pro nhl.com. „Ať už udělají v létě cokoliv, tak si myslím, že máme hlavně kvalitní mladé, kteří můžou udělat rozdíl. To mi ukazuje, jaký máme do budoucna potenciál, s čímž jsem spokojený a kvůli čemuž tady i rád podepíšu.“

Jestli podepíše, může čekat zvýšení platu. Údajně se má jeho nová smlouva přiblížit té, co má Anže Kopitar. „V Kings chápou, že mu musí dát něco, co má Kopitar, takže něco mezi desíti a jedenácti miliony, nicméně takového McDavida rozhodně nepřekoná,“ zakončil Kypreos. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.