bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Doughty nehledal výmluvy. Už je to trapné, kroutil hlavou

8. prosince 2018, 11:09

David Zlomek

Pro Los Angeles Kings je letošní sezona zatím doslova strašná. Došlo to dokonce až tak daleko, že se vedení organizace před nějakou dobou uchýlilo k vyhazovu trenéra Johna Stevense. Ze třinácti utkání totiž dokázal vyhrát jenom čtyři. „Tohle je nejtrapnější věc, co se mi kdy v hokeji stala,” říkal později Doughty v situaci, kdy měl jeho tým na kontě pouhých jedenáct bodů z 34 možných.

Od té doby mají Kings bilanci pěti výher a sedmi porážek, takže se trochu lepší, nicméně v těchto dvanácti zápasech dali pouhých 27 branek. 

Někdy se prostě nedaří a můžete dělat cokoliv, ale gól prostě nedáte. Tak se musíte alespoň snažit a odevzdat sto procent. A to se neděje, což potvrdil samotný Drew Doughty po posledním zápase, ve kterém Kings doma podlehli New Jersey, jež šlo do zápasu se sérií šesti prohraných utkání za sebou.

„Fakt k tomu nemám co říct,” řekl Doughty novinářům po utkání. „Je to žalostné, je to trapné, je to frustrující. Jedna věc je, když prohrajete, ale snažíte se. S tím se dá žít. Ale když prohráváme, tak se ani nesnažíme. S tím už žít nejde. Je na celém týmu, abychom se z toho dostali, tři nebo čtyři kluci nestačí. S takovými týmy nemůžeme prohrávat, to je neomluvitelné.”

Přitom začátek utkání s Devils nevypadal špatně, po první třetině šly týmy do kabin za stavu 1:1. Zápas nakonec Kings prohráli 3:6. „Prostě jsme nebyli dostatečně dobří,” nehledal štědře placený obránce výmluvy. „Ani nevím, jestli jsme vystřelili aspoň dvacetkrát. Jak jsem řekl, je to frustrující, trapné... V týmu nevidím emoce, nevidím, že bychom měli touhu se z toho chtěli dostat.”

Z jeho slov zklamání přímo čiší. Jeho tým totiž nebojuje, což je problém, protože Kings byli vždycky známí tvrdým hokejem, který přinášel účinky. To je podle Doughtyho největší problém. 

„My musíme hrát hlavně fyzicky, jsme LA Kings. Nejsme tak šikovní, jako jsou ostatní týmy, a tak musíme být tvrdší, musí se proti nám hrát těžko,” popisoval. „Soupeři sem musí jet s tím, že si říkají: ‚Ale ne, zase proti Kings? A u nich doma?’ Chápete mě? U nás tu bojovnost a snahu prostě nevidím,” stěžoval si.

Od sezony 2011/12 skončilo mužstvo z Los Angeles až do loňska pokaždé v nejlepší trojici týmů, co se týče počtu hitů, takže Doughty ví, o čem mluví. Letos jsou s 650 hity Kings až desátí. Větším problémem je, že v statistice nejdůležitější, což jsou samozřejmě body, jsou vůbec poslední.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.