bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dožene Haška i Brodeura? Lehner opět perfektní, dál maže soupeře i pochybnosti

9. září 2020, 12:00

Tomáš Zatloukal

Čtyři nuly z posledních sedmi zápasů. To je vskutku exkluzivní vizitka Robina Lehnera, švédského obra v kleci Vegas Golden Knights. Nejčerstvější čisté konto přidal v noci na středu, když zkrotil střelce Dallasu. Hvězdám nestačilo na jediný gól ani 24 střel.

Můžete milovat Marca-Andrého Fleuryho za jeho akrobacii. Za široké úsměvy. Stylovou masku, co se leskne zlatem.

Jenže i tak těžko vyvrátíte fakt, že Lehner válí a své místo mezi třemi tyčemi si plně zaslouží. Ve světle jeho výkonů působí nedávno zveřejněný obrázek Fleuryho agentem Allanem Walshem jako klukovina.

Walsh bojoval za svého klienta. Chtěl, aby chytal častěji. Ale posadili byste na střídačku někoho, kdo umí branku zaklít a rozprostřít před ní neprůstřelnou stěnu?

Lehner dál potvrzuje, že se se definitivně zařadil mezi brankářskou elitu.

V zámoří o něm píší, že už dva roky drží svou výkonnost „neuvěřitelně vysoko.“ Teď to poznávají střelci Dallasu. Stars si na rodáka z Göteborgu nepřišli a ztratili vedení 1:0 na zápasy ve finále Západní konference.

„Máme za sebou dobrý zápas. Přehráli jsme je, kluci makali od první minuty naplno. Trochu mi tím ulehčili práci,“ pochvaloval si Lehner. Se čtyřmi čistými konty suverénně vládne NHL, žádný jiný gólman se nedostal přes dva shutouty.

Lehnerův počin je mimořádný i z dlouhodobějšího hlediska. Za jediné play-off si za posledních 15 let připsali kvartet nul už jen Roberto Luongo a Tim Thomas. A to v roce 2011, kdy svedli brankářský duel ve finále Stanley Cupu.

Rekord drží od roku 2003 kanadský velikán Martin Brodeur, tehdy jistil cestu New Jersey Devils ke stříbrnému poháru sedmi bezchybnými večery. O primát v historických tabulkách obral Dominika Haška, ten o rok dříve vymazal soupeře detroitských Red Wings šestkrát.

Dožene Lehner dvě z největších gólmanských legend? Záležet bude i na vůli vegaského kouče Petera DeBoera. Tu a tam výběrem gólmana pro daný mač překvapí. Kdo ví, jestli ještě párkrát nepošle na led Fleuryho.

Mimochodem, v popularitě se Lehner zbožňovanému „Flowerovi“ těžko vyrovná, v efektních zákrocích se mu to ovšem už povedlo.

V sedmé partii proti Vancouver Canucks podržel Zlaté rytíře neskutečným přesunem a máchnutím lapačky při přečíslení dva na jednoho. Bo Horvat přihrával, Brock Boeser pálil a Lehner čaroval svou bílou rukavicí.

Nejlepší zákrok letošních bojů o Stanley Cup, psali na amerických sportovních webech.

Přes metrák vážící gólman komentoval mimořádný zákrok po svém. Lehce se rýpl do jízlivých novinářů, kteří na jeho stylu rádi hledají mouchy. „Víte, myslíte si, že mívám problém s přesuny. Ale i chlap jako hora se dovede rychle hýbat, když chce.“

Lehner zápolí nejen o stříbrný pohár, ale také o novou smlouvu. Kontrakt má jen do konce této sezony. A zájemců o jeho služby bude nejspíše celý špalír.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.