bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Draft 2016: Co udělají Oilers se čtvrtou volbou? Chiarelli má několik možností

18. června 2016, 11:00

Matěj Mayer

Sotva skončily boje o Stanleyův pohár, jde se znovu do práce. Ta čeká přibližně za týden především generální manažery a skauty všech klubů NHL, startuje totiž jedna z nejsledovanějších událostí roku – vstupní draft. Asi nejsledovanější otázku bude řešit vedení Edmontonu, které disponuje čtvrtou volbou, a k dispozici tedy už nebude mít tři hlavní ofenzivní klenoty (Matthews, Laine, Puljujärvi). Generální manažer Peter Chiarelli oznámil, že je otevřen nabídkám na výměnu čtvrté volby. Pojďme se nyní podívat na to, jaké má možnosti.

Že Edmontonu schází kvalitní vůdce defenzivy, je dlouhodobě známý problém. Ten by mohli Olejáři alespoň částečně odstranit za pomoci své letošní čtvrté volby na draftu, která představuje cenný obchodní atrtikl. Jak s ní ale naložit? Inu, nebude to jednoduché.
 

1. scénář – draft si ponechat

Cožpak nemůže Edmonton vzít ze čtvrtého místa obránce připraveného na NHL? Ale může. K dispozici bude hned trio zadáků, kteří oplývají obrovským talentem, a Edmonton by nepochybně jednoho z nich rád získal. Všeobecně se ale má za to, že vybírat na letošním draftu obránce ze čtvrté pozice je až přehnaný luxus. K dispozici v tu chvíli totiž ještě bude ofenzivní superduo Matthew Tkachuk – Pierre-Luc Dubois, kteří by měli být jasnými volbami pro týmy na pozici číslo čtyři a pět. Variantou by tedy bylo například zvolit jednoho z nich, a poté vytrejdovat někoho ze stabilních hráčů současného kádru (mluví se o Hopkinsovi či Jakupovi) za prvotřídního obránce.
 

2. scénář – posunout se na draftu dolů a vybrat obránce

Pro Chiarelliho by byl nejlepší variantou posun o pár pozic dozadu s doplatkem. V prvním kole jsou k dispozici nadějní zadáci, opravdové terno však představují jen tři z nich – Jakob Chyrchun, Olli Juolevi a Michail Sergačjov. Ti ovšem budou na 99 % s koncem první desítky rozebráni, na čemž tato varianta ztroskotává. Aby měl Edmonton jistotu, že bude mít na výběr alespoň jednoho z nich, musel by se posunout nejdále na pozici osm či devět, což ovšem nedává velkou naději na smysluplný doplatek.


3. 
scénář – vyměnit draft za hotového obránce

Pokud se Edmonton rozhodne nezacílit na nikoho ze zmiňované trojice zadáků, mohl by vyměnit draft za již hotového hráče, který bude mít dopad na hru týmu už v nadcházející sezoně. V takovém případě by v úvahu mohli připadat obránci jako Jonas Brodin či Matt Dumba z Minnesoty, kteří by do mladého týmu Olejářů měli ideálně zapadnout. To samé se dá říci o anaheimském Samim Vatanenovi, jehož jméno se skloňuje s případnou výměnou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.