bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Draftová loterie rozdala karty, jak nejspíše skončí první volby draftu?

3. května 2017, 10:00

Michal Janoštík

Draftová loterie dopadla nejlépe pro New Jersey Devils, kteří poprvé ve své historii budou mít možnost první volby v draftu. Letošní ročník sice nebude tak dobrý jako v letech Connora McDavida či Austona Matthewse, ale i tak bude první volba rozhodně k úžitku.

Bylo to velmi překvapivé. New Jersey, Philadelphia a Dallas se dostali do první trojky i přes to, že nebyli v pozicích, ze kterých by se to očekávalo. Ostrouhat tak muselo nejen Vegas, ale i Colorado, jenž tak zažilo další porážku. 

New Jersey má jeden z nejhorších útoků v celé lize a první volba jim jistojistě napomůže k tomu, aby se to alespoň částečně změnilo. Vždyť Nolan Patrick i Nico Hischier jsou velmi talentovanými centry, kterých mají Devils citelný nedostatek. 

Patrick, centr Brandon Wheat Kings, bude mít v září devatenáct let. Přestože většinu sezóny nehrál kvůli zranění, tak se stále předpokládá, že by ihned mohl naskočit do NHL. A to hlavně díky tomu, že hraje velmi dobře jak ofenzivně, tak i defenzivně. Naopak Hischier odehrál v zámoří pouze jednu sezónu. Ovšem jaká sezóna to byla! Dynamický švýcarský centr překonal předpoklady ve všech ohledech. Proč by tedy i on v osmnácti letech nemohl ihned do NHL?

I přes velkou výhru Devils byli většími výherci spíše Philadelphia a Dallas. Oba týmy již nyní mají dobré soupisky, které díky draftu budou moci solidně doplnit. Jak Flyers, tak Stars, mají několik nadějných obránců. Dá se tedy očekávat, že si zvolí útočníka.

Pro Letce to bude nejspíše jeden z dvojice Patrick/Hischier, podle toho, koho si zvolí New Jersey. Oba by mohli parádně doplnit Girouxe, Filppulu a Couturiera. Na Dallas tak nejspíše zůstane Gabe Vilardi, centr Windsor Spitfires. Vilardi, pokud nabere trochu více rychlosti, může být hodně platnou zbraní. Dallas má však v útoku dost síly a Vilardi by díky tomu mohl dostat nějaký ten prostor pro vývoj v OHL.

Colorado samo o sobě zažilo velkou porážku, jedinou výhrou pro ně tak může být fakt, že ze čtvrtého místa by měli posílit svou modrou čáru. Napomoci by tomu mohl Cale Makar nebo Miro Heiskanen. Oba obránci mají dobré ofenzivní choutky a hrají moderní hokej. A to je přesně to, co Avs potřebují. Fanoušci by si na ně sice museli ještě počkat, než by se dostali do NHL, ale s tím se dá žít.

A co páté místo? Vancouver nejspíše také půjde po obránci. Znova se tak dá čekat buď volba Makara nebo Heiskanena v závislosti na tom, koho si vybere Colorado. Určitou šanci má ale i centr Casey Mittelstadt, který by v příští sezóně měl hrát za Minnesotskou univerzitu. Vancouver má stále Sediny a velmi dobrého Bo Horvata, Mittelstadt by tak klidně mohl dostat rok či dva na další vývoj. 

Nejhůře tak možná dopadli Vegas Golden Knights, kterým jejich první draftová loterie vůbec nevyšla. Letos není nabídka tak veliká a Knights budou mít hodně práce, aby vybrali to správné. Dost možná nepůjdou po hráči, který by ihned mohl hrát v NHL. Sami totiž získají velké kvantum hráčů, kteří jsou již na NHL zvyklí. Vegas však nejspíše bude potřebovat vše. Zvolí tedy mašinu na góly Owena Tippetta z Mississaugi nebo Codyho Glasse z Portlandu? A nebo raději zvolí obránce? Například Cala Footea nebo Timothy Liljegrena? Těžko říct, jsou ve velmi nezáviděníhodné pozici.

Celkově udělala loterie velký chaos v už tak zmateném draftu. Jak Flyers, tak Stars potřebují jedničku do brány, mohli bychom se tak dočkat brzké výměny. New Jersey potřebuje obránce, je tedy i první volba v bezpečí? Kdo ví…

Ray Shero (GM New Jersey) si bude moci chvíli užít své vítězství, ale čeká na něj ještě hodně práce. První volba by mu však mohla pomoci jak na trhu s volnými hráči, tak i v případném návratu Kovalčuka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.