bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Draftový souboj: Byfield bojuje, ale Lafreniere udivuje svět i navzdory zranění

3. ledna 2020, 16:00

Jakub Hromada

Hlinka Gretzky Cup, dvacítky, osmnáctky. Tři velké události, které jsou mimořádně sledované všemi skauty, hlavními představiteli organizací i experty. A hráči si toho jsou vědomi. Letos jsou pod drobnohledem především dva kanadští útočníci. Alexis Lafreniere a Quinton Byfield.

O prvním jmenovaném se mluví již několik let. Po vzoru Sidneyho Crosbyho blázní celou QMJHL a trhá různé rekordy. V dresu Rimouski zvládl posbírat letos za 32 utkání skvělých 70 bodů a zdá se, že ho z pozice draftové jedničky nic nesetřese.

Navíc na probíhajícím juniorském mistrovství i přes ošklivé zranění pokračuje ve fantastických výkonech. Odehrál pouze dva celé zápasy, ve kterých zaznamenal hned šest kanadských bodů. Před sebou má ještě dva důležité duely a bude zajímavé sledovat, jak se popere s tíhou okamžiku.

A ačkoli by draft 2020 měl být nesmírně našlapaný - dlouho se mluví také o dvojici Švédů Alexander Holtz – Lucas Raymond, či o Finovi Antonu Lundellovi a dalších – reálně ho může ohrozit pouze jediný. Quinton Byfield.

Ten naopak září v ontarijské juniorské lize, kde i jeho čísla dosahují takřka dvou bodů na utkání. Trochu útlum přichází na aktuálním šampionátu, kde zatím na zápis do statistik čeká. Je tohle poslední aspekt, který rozhodne o finálním postavení na draftu? Nebo bylo rozhodnuto již předtím?

Zajímavé bude sledovat také zbytek prvního kola, od třetího místa. V něm je hned několik hráčů, kteří jsou nesmírně vyrovnaní.

Jak tedy bude vypadat zbytek elitní desítky, zůstává otevřené.

Zde nástřel finského experta Jokkeho Nevalainena:

1. Alexis Lafreniere
2. Quinton Byfield
3. Lucas Raymond
4. Alexander Holtz
5. Tim Stützle
6. Jamie Drysdale
7. Anton Lundell
8. Marco Rossi
9. Yaroslav Askarov
10. Cole Perfetti
17. Jan Myšák
21. Jaromír Pytlík

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.