bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Draisaitl se dohodl na smlouvě s Edmontonem

12. srpna 2014, 20:50

Jan Šlapáček

Nejvýše draftovaný Němec v dějinách NHL už je pod smlouvou. Edmonton dnes nabídl trojce posledních výběrů Leonu Draisaitlovi klasický nováčkovský kontrakt na tři roky, finanční podmínky zatím nebyly zveřejněny. Účastník letošního mistrovství světa přichází do NHL s vizitkou čtvrtého nejproduktivnějšího hráče minulé sezóny juniorské WHL, kde oblékal dres celku Prince Albert Raiders.

„Všichni víme, jak je těžké získat urostlého centra. Pokud je potřebujete, nezbývá, než je draftovat, protože jinak ho dostanete jen těžko,“ vysvětloval generální manažer Olejářů Craig MacTavish začátkem července, když se jeho nová akvizice poprvé předvedla v seznamovacím kempu. „Leon splňuje to, co si představujeme. Věříme, že jeho schopnosti nám v naší těžké konferenci a divizi pomůžou. Máme spoustu křídelníků, kteří budou připraveni vedle něj nastoupit, až přijde do Edmontonu.“

Podpis smlouvy vám místo v sestavě nezaručí, ale syn královehradeckého trenéra a německé hokejové legendy Petera Draisaitla je rozhodnutý udělat vše, aby se splnění svého snu přiblížil. V Kanadě zůstal i po skončení nováčkovského kempu a za měsíc bude připravený předvést své umění v klasickém přípravném táboře.

„Mám sen a chci ho proměnit ve skutečnost. Mým cílem je hrát příští rok v NHL a zůstat teď v Edmontonu je ten nejlepší způsob, jak být připraven na život zde,“ prohlašuje mladík, který koncem října oslaví 19. narozeniny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.