bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Drama kolem Sobotky vrcholí. Do St. Louis prý zamíří po Světovém poháru

28. srpna 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Zůstane v Rusku, nebo se vydá do NHL? Srdcem tíhne k druhé variantě, poté co mu v Omsku během play-off předhazovali, že si zranění vymýšlí a nutili jej hrát, nechce Vladimír Sobotka o pokračování v Avangardu ani slyšet. Jenže jednání se protahují a nervozita stoupá. Především pak v St. Louis, kde mají nemnoho prostoru pod platovým stropem a ty nejvyšší ambice. Bluesmani nevědí, na čem jsou. Uklidnit se je snaží Sobotkův agent Petr Svoboda.

Zatímco Pavel Maršoun, další ze Sobotkových zástupců, na rovinu přiznává, že neví, jak celá záležitost dopadne, Svoboda, jemuž údajně hrozilo kvůli rokování za zády Avangardu odebrání licence, se dušuje, že třebíčský rodák a bývalá opora pražské Slavie nepochybně zamíří do NHL. Dokonce to čerstvě oznámil Dougu Armstrongovi, generálnímu manažerovi St.Louis. Šéfovi Bluesmanů řekl, že "Sob" se ke svému staronovému týmu připojí po Světovém poháru.

Výroky obou agentů od sebe dělí pár dní, je tedy možné, že se nepřehledná situace poněkud změnila a že Sobotka má definitivně cestu volnou. Otázkou zůstává, zda taková úvaha není spíše potomkem přání než cokoliv jiného. Z Ruska se ještě minulý týden ozývaly hlasy, že všestranný centr, jemuž se letos povedlo nakupit 34 bodů, nikam neodejde a navzdory tomu, že se nepřipravoval s Avangardem, zase oblékne jeho dres. Tvrdil to i GM sibiřského klubu.

"Zapomeňte na St. Louis a další nesmysly," řekl Viktor Šalajev domácímu tisku. Armstrong, patrně i kvůli takovým řečem, zůstává zdrženlivý. Stále není přesvědčen, že ztraceného syna uvítá zpátky v kabině Bluesmanů, kterým dluží Sobotka jeden rok věrných služeb. "Chápu, že jsou všichni nervózní z toho, že tu ještě není. Lidé se budou ptát do té doby, než Vladimír konečně vystoupí z letadla na Lambertově letišti a dorazí do Scottrade Center," tvrdí.

Armstrong má výhodu, že Sobotku ještě před tím uvidí v akci, poněvadž na Světovém poháru plní roli generálního manažera Kanady a bude bedlivě sledovat měření sil favorizovaného výběru s českou reprezentací v základní skupině. Navíc se nejspíše dostane k "Sobovi", aby s ním během prestižního turnaje prohodil pár slov. Třeba jej uklidní i sám devětadvacetiletý útočník, letošní účastník All-Star Game KHL. A celá sága bude u konce. Armstrong si nepřeje nic jiného.

"Až se Vladimír ukáže v naší kabině, bude konečně po  všem." Ukáže?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.