bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Druhá nejdelší bodová série v bostonské historii. Posouvali jsme naše limity, říká Bergeron

31. ledna 2018, 10:15

Michal Sobotka

S trochou nadsázky by se dalo říct, že takhle dobří nebyli 49 let. Hokejisté Bostonu v noci prohráli s Anaheimem 1:3, čímž ukončili svou úžasnou sérii. Podařilo se jim totiž bodovat v osmnácti zápasech v řadě. Takovou šňůru klub naposledy zažil v sezoně 1968/69.

Tehdy se ještě v dresu Bruins proháněly legendy NHL Phil Esposito, Johnny Bucyk či Bobby Orr. Boston tehdy také osmnáct zápasů v řadě bodoval, a dokonce i v podobném časovém období – od 28. prosince do 5. února.

Ačkoli současní hráči týmu nedokázali překonat nejdelší sérii v klubové historii (23 zápasů v sezoně 1940/41), postarali se o úctyhodný úspěch. „Je to něco neuvěřitelného. Užívali jsme si každičkou minutu. Stoprocentně jsme se soustředili na všechny zápasy a posouvali naše limity,“ řekl jeden z lídrů týmu Patrice Bergeron pro klubové stránky.

Bruins nakonec pravděpodobně uškodila přestávka, která byla způsobena Utkáním hvězd v Tampě. Tam se mimochodem vydal na reprezentaci klubu jen Brad Marchand. „Dnes (v úterý) jsme zklamali především sami sebe. Nehráli jsme podle našich představ a výsledek tomu odpovídá,“ uvedl Bergeron.

„Posledních osm zápasů se nám v průběhu podařilo zvrátit, ale je jasné, že nám to nemohlo vycházet pořád. Teď se musíme poučit a příště začít dobře od prvního vhazování,“ dodal. Přesto Bruins zakončili zápas proti Anaheimu s dobrým pocitem. Po špatném vstupu se rozehráli a ačkoli nakonec kýžený výsledek nezískali, mohli být s výkonem v závěrečné fázi utkání spokojeni.

„Využít šance, mluvili bychom nejspíš o zápase jinak. Každopádně poslední třetina nám herně vyšla, musíme se od toho odrazit,“ sdělil Jake DeBrusk. Další podobnou sérii může Boston načít ve čtvrtek, kdy před svými fanoušky hostí St. Louis Blues. Ať už se jim to povede nebo ne, díky osmnácti bodovým zápasům vzrostl náskok na první nepostupovou pozici na dvacet bodů.

Letos je tak třeba s Bruins ve vyřazovací části počítat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.