bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Druhé utkání patří Capitals. Holtby v závěru čaroval

31. května 2018, 5:27

Jan Šlapáček

Dramatické druhé utkání skončilo lépe pro hokejisty Washingtonu, kteří dokázali svému soupeři vrátit porážku z prvního utkání a před stěhováním do hlavního města srovnali stav série. Hlavní hvězdou zápasu se stal Braden Holtby, který v samotném závěru skvělým zákrokem zabránil vyrovnání!

Vegas Golden Knights - Washington Capitals

2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Neal (Sbisa, Miller), 38. Theodore (Smith, Karlsson) – 18. Eller (Kempný, Burakovsky), 26. Ovečkin (Eller, Bäckström), 30. Orpik (Eller, Burakovsky).

Úvod utkání byl hodně divoký a čekání na první branku nebylo dlouhé. V osmé minutě se svižnou střelou z levého kruhu prosadil James Neal a poslal Golden Knights do vedení. V závěru první dějství ale dokázali najít Capitals zásluhou Larse Ellera odpověď a srovnali.

Dánský hokejista byl hlavní postavou Washingtonu i ve druhém dějství. Do toho kvůli zranění z první části již nenastoupil Jevgenij Kuzněcov, kterého Eller nahradil v první formaci a tahle změna hostům prospěla. V přesilové hře v šestadvacáté minutě našel na levé straně Alexandra Ovečkina, který vstřelil svůj první gól ve finálové sérii. O čtyři minuty později asistoval Eller i u gólu Brookse Orpika, který se trefil poprvé od 26. února 2016.

Golden Knights se do hry vrátili kvůli nedisciplinovanosti svého soupeře a na rozdíl jednoho gólu snížil ještě před druhou přestávkou Shea Theodore.

Velkou šanci na srovnání měli hokejisté Vegas na začátku třetí třetiny, kdy si zahráli přesilovou hru pět na tři. Washington ale zabojoval a dokázal tuhle těžkou situaci přečkat bez inkasovaného gólu. Největší šance Golden Knights na vyrovnání přišla v samotném závěru, kdy se po šťastném odrazu a rychlé přihrávce dostal kotouč na hůl Alexe Tucha, jenž měl na levém kruhu před sebou zcela prázdnou branku. Braden Holtby však z poslední naděje natáhl hůl a tou předvědl klíčový zákrok celého zápasu, možná i celé série.

Washington dokázal ve druhém utkání vyhrát 3:2 a srovnal stav série na 1:1.

Stav série: 1:1

M. Fleury (VGK) – odchytal 58:01 minut, 23 zákroků, úspěšnost 88,5 %
B. Holtby (WSH) – odchytal 60:00 minut, 37 zákroků, úspěšnost 94,9 %

Tomáš Nosek (VGK) - 0+0, 1 střela, čas na ledě 8:05 
Michal Kempný (WSH) - 0+1, 2 střely, čas na ledě 16:54 
Jakub Vrána (WSH) - 0+0, 3 střely, čas na ledě 12:56

1. hvězda utkání – Braden Holtby (WSH)
2. hvězda utkání – Lars Eller (WSH)
3. hvězda utkání – James Neal (VGK)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.