bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Druhý finalista na obzoru. Pittsburgh může v Ottawě ukončit konferenční finále

23. května 2017, 20:00

Michal Sobotka

Vyhrát nebo skončit. Jinou možnost v šestém utkání proti Pittsburghu Ottawa nemá. Jediná porážka dělí hokejisty z kanadského hlavního města před koncem sezony. Těsně pod vrcholem. Utkání startuje ve 2:00.

Takřka všichni hráči Ottawy se shodli na tom, že musí poslední výsledek hodit za hlavu. Pátý duel, porážka 0:7, byl ze strany Senators opravdu zoufalý. „Nemůžeme brečet nad rozlitým mlékem. V úterý zkrátka musíme zabrat," citoval trenéra Guye Bouchera ESPN.

Zároveň přiznal, že v posledním utkání hrála Ottawa až moc otevřený hokej. Proti ofenzivně laděnému Pittsburghu je podobná situace nepřípustná a smrtící. „Taky podle toho vypadal výsledek. Dostali jsme pořádně tvrdou facku," uvedl. Zběsilé útočení bez myšlenek na zadní vrátka tedy od Senators nečekejte, ačkoli jsou právě oni pod tlakem.

Penguins naopak získali v pátém i čtvrtém duelu trochu ztracené sebevědomí. Šance si totiž tvořili, ale byli velmi málo produktivní. Právě poslední dva zápasy ale tento fakt výrazně zlomily. Sidneyho Crosbyho držela Ottawa na uzdě v prvních dvou utkáních, ale další tři už se jí to nepovedlo. Nejproduktivnější hráč play off Jevgenij Malkin zase zaznamenal tři asistence v pátém duelu.

Trenér úterních hostů Mike Sullivan šikovně promíchal formace a našel v nich chemii. Do sestavy se navíc vrátil Bryan Rust a hned přispěl dvěma body. Ve hře je i návrat Patrica Hörnqvista.

Pittsburgh cítí, že je na šanci ukončit sérii lépe připraven než proti Washingtonu o kolo dříve. Podle Crosbyho nehráli s předtím s dostatečným zaujetím, když proti Capitals vedli 3-1 na zápasy. „Z toho se musíme poučit," vzkazuje.

Do domácí branky se vrátí Craig Anderson, zatímco Mike Sullivan nemá důvod měnit gólmany. Matt Murray podal vynikající výkony ve čtvrtém a pátém duelu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.