bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Duchene míří na trh. Zájem má třeba Nashville

29. června 2019, 19:21

David Zlomek

Trochu ve stínu si může přijít Matt Duchene. Hlavním tahákem letošního trhu s volnými hráči je bez debat Artěmij Panarin, jenž se rozhoduje, jestli zamíří na Floridu, nebo do New Yorku. Nicméně hvězdný status u sebe má taktéž Duchene, který chce po krátké štaci v Columbusu změnit působiště.

„Když vám končí smlouva, je to situace, kdy vás sledují úplně všichni,” řekl Duchene před sezonou 2018/19. „John Tavares je můj dobrý kamarád. Máme stejného agenta, stejné trenéry, stejného sponzora, šli jsme ve stejném draftu... Mám s ním dost společného. Myslím, že celou situaci, když šel do Toronta, zvládl s grácií a respektem ke všem. Vezmu si z něj příklad.”

Už když přicházel z Ottawy do Columbusu, bylo tak nějak jasné, že se bude jednat jenom o výpomoc. A tak se také stalo, jelikož on sám v květnu, když mu skončila sezona, uvedl, že chce zkusit, jakou má hodnotu na trhu s volnými hráči.

Pořád je sice hráčem Columbusu, nicméně tento týden už měly týmy právo na schůzky s hráči, kteří se po prvním červenci stanou (alespoň na pár hodin či dnů) nezaměstnanými. 

Jako první se Duchene a jeho zástupci sešli s vedením Montrealu Canadiens, kteří mají velký zájem. Faktem také je, že on samotný má ke klubu velký vztah. „Celá naše rodina je frankofonní. Všichni jsme fandili Canadiens. Když jsem byl malý, děda a táta Habs zbožňovali,” uvedl Duchene. 

O den později odcestoval Duchene a spol. do Nashvillu. Pro Predators je naprostou prioritou. Svědčí o tom už to, že o něj měli enormní zájem už dávno před letošním létem. V roce 2017 se o Duchena vehementně snažili, nicméně Colorado se nakonec domluvilo s Ottawou.

A tak přišla šance letos. A Predators ji chtějí využít. Kvůli němu byli ochotni vyměnit svého hvězdného obránce P. K. Subbana. Díky výměně s New Jersey Devils získal Nashville 9 milionů dolarů pod platovým stropem, které chce obratem investovat do Duchena. 

Ten totiž bude požadovat hodně peněz. Nick Kypreos ze stanice Sportsnet uvedl, že před tím, než byl vyměněn do Columbusu, mu Ottawa nabídla smlouvu na 8 let a 64 milionů dolarů. To znamená osm milionů ročně. Dá se předpokládat, že smlouvu odmítl ne kvůli tomu, že by to bylo málo peněz, ale kvůli tomu, že v Ottawě nechtěl strávit další roky své kariéry. 

Teď je ale v jiné situaci. Může si vybírat, co je pro něj nejlepší. Svá vyjednávání rozhodně nezačal na oněch osmi milionech, zvlášť po tom, co za sebou má povedené playoff, kde v deseti zápasech nasbíral stejný počet bodů a předváděl skvělé výkony.

Celkově má za sebou osmadvacetiletý Kanaďan povedenou sezonu, když v 73 zápasech získal 70 bodů za 31 branek a 39 asistencí, čímž vyrovnal své bodové maximum v jedné sezoně. Jeho celková bilance v lize činí 727 odehraných utkání s 232 góly a 315 nahrávkami. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.