bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ducks si pojistili brankářskou jedničku. Gibson podepsal na osm let

4. srpna 2018, 20:09

Jan Šlapáček

Anaheim bude mít o brankoviště následujících devět let postaráno. S klubem dnes prodloužil smlouvu brankář John Gibson, který podepsal osmiletý kontrakt.

Smlouva amerického brankáře začne platit po následující sezóně, v této ještě bude Gibson pobírat "pouhých" 2,3 milionů dolarů, než si od ročníku 2019/2020 finančně výrazně polepší.

Gibson si nově ročně přijde v průměru na 6,4 milionů dolarů a stane se pátým nejlépe placeným hráčem Ducks. Pětadvacetiletý brankář se v posledních sezónách zařadil k úplné brankářské špičce a podobnou smlouvu si zasloužil.

V minulé sezóně odchytal za Anaheim v základní části hned šedesát zápasů a úspěšnost zákroků si udržel na 92,6 procentech a průměr inkasovaných gólů na zápas se zastavil na čísle 2,43.

Právě výkony Gibsona dotáhly v uplynulém ročníku celou organizaci do vyřazovacích bojů, v nich se ale mladý brankář svezl s týmem a žádný extra výkon nepodal. Kritice se ale jako jeden z mála vyhnul.

V Anaheimu totiž můžou být rádi, že podobný brankářský talent v klubu mají. A mít ho budou následujících devět let, pokud se něco nezmění. Stavební kámen pro možný budoucí úspěch byl právě položen.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.