bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Duclaira čekají v Arizoně jednání o smlouvě, výhodnou pozici nemá

17. července 2017, 15:00

Jan Šlapáček

Minulá sezóna v podání Anthonyho Duclaira by se dala označit za tragickou. Samotný útočník její dopad pocítí i letos v létě, protože mu bude výrazně ztěžovat debatu s Chaykou o nové smlouvě. Jak bude nakonec dohoda s Coyotes vypadat?

Hokejista černé pleti nedokázal v uplynulé sezóně navázat na předešlý ročník, v němž si ve své první kompletní sezóně v NHL připsal čtyřiačtyřicet bodů, byl celkově sedmým nejproduktivnějším nováčkem v lize a v Arizoně si tleskali k tomu, jak se jim podařila výměna s Rangers, odkud Duclaira získali.

Nadšení ale hodně rychle vyprchalo. Druhou sezónu Duclair v pouštním městě nezvládl, za osmapadesát odehraných zápasů zaznamenal pouhých patnáct bodů. V této sezóně se kvůli špatným výkonům dočkal i toho, že byl poslán na farmu do AHL, aby se pokusil vrátit do formy. Ani zde však své kvality neukázal a za šestnáct utkání bodoval osmkrát.

V březnu se k jeho výkonům vyjádřil nyní již bývalý kouč Coyotes Dave Tippett. „Chceme, aby hrál na úrovni, na kterou má. V předešlé sezóně si nastavil laťku, kterou musí pravidelně překonávat. Z nějakého důvodu se mu to letos nedaří," dodal trenér, který se snažil z Duclaira dostat vždy maximum.

Zpátky na koně

Své místo v organizaci po špatném ročníku ale Duclair neztratil, generální manažer Chayka totiž moc dobře ví, co ve svém křídelním útočníkovi má. „Mám ho hodně rád. Měl velice špatný rok, ale myslím si, že je to nyní pouze o tom, posadit ho zpátky na koně, aby mohl hrát uvolněně," řekl Chayka, který nyní vede s jeho zástupci i jednání o nové smlouvě.

Jak prozradil Chayka novinářům z AZ Central výše, Duclair dle něho potřebuje, aby hrál uvolněně a proto je přesvědčen o tom, že by se s kanadským útočníkem měl domluvit pouze na krátkodobé smlouvě, kterou nebude nic riskovat a Duclair bude mít šanci si svými výkony říct v budoucnu o kvalitnější kontrakt.

„Bude to jednoletá či dvouletá dohoda. Na jednáních jsme o tomto mluvili a vzájemně se chápeme," prozradil Chayka, jenž byl na přelomu června a července hodně aktivní a přivedl do Arizony spoustu nových tváří. Nyní už mu na seznamu úkolů zbývá jen pár drobností, které by měl bez problémů dokončit. Fanoušci Coyotes se mohou pomalu začít těšit na následující ročník.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.