bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Důležitý bude i dobrý start, upozorňuje Lundqvist

25. srpna 2014, 20:09

Jan Šlapáček

Minulou sezónu zakončili hokejisté NY Rangers účastí ve finále Stanleyova poháru, ale začátek nijak slavný neměli - z úvodních deseti zápasů základní části vyšli v sedmi naprázdno. Skutečnost, že kvůli rekonstrukci haly Madison Square Garden se před vlastními fanoušky představili poprvé až koncem října, může být jen částečnou omluvou. V novém ročníku ale žádnou takovou mít k dispozici nebudou.

„Ukázali jsme sami sobě i spoustě lidí, že i po pomalém začátku se můžou věci otočit,“ připouští Henrik Lundqvist. „Na druhou stranu vás špatný start může dostat do obtížné pozice. Na začátku sezóny potřebujete nabrat sebedůvěru, naplnit kabinu dobrým pocitem.“

Sezónu 2013-14 zahajovali Jezdci s novým trenérem, po Johnu Tortorellovi přezval otěže Alain Vigneault. I přes klopýtavé vykročení se ukázalo, že to byl dobrý tah. 96 bodů bylo druhým nejlepším výsledkem za posledních šest let, do finále pronikli po dvacetiletém čekání.

„Celá sezóna pro nás rozhodně byla krokem správným směrem,“ říká švédský gólman v rozhovoru pro New York Post. „Když máte nové trenéry, je zajímavé sledovat jiný způsob myšlení, jiné metody. Myslím, že nám pomůže, že už máme za sebou rok pohromadě. Těším se, až se zase začne hrát, a jsem zvědavý, co předvedeme.“

Z loňského kádru už nepotká v šatně obránce Antona Stralmana ani útočníky Brada Richardse, Dereka Dorsetta, Briana Boylea či Benoita Pouliota, máme-li jmenovat nejvýznamnější odchody. Zato se může těšit na spolupráci se zadákem Danem Boylem, útočníkem Lee Stempniakem a dalšími novými posilami.

„Už se těším, až všechny nové kluky uvidím a poznám, co vnesou do mužstva. Přišli jsme o několik skvělých hokejistů, kteří odehráli podstatnou část minulé sezóny, ale to už je součást hry. Každé léto dochází ke změnám, člověk si na to zvykne,“ tvrdí Lundqvist.

Ačkoliv poslední utkání odchytal až v polovině června, zkrácení prázdnin se do přípravy stříbrného medailisty z olympiády ve Vancouveru výrazně nepromítlo.

„Začal jsem s bruslením v srpnu, to dělám vždycky. Jen jsem si možná letos pár týdnů počkal, než jsem začal s fyzickým tréninkem,“ přizná Lundqvist.

Brány přípravného kempu NY Rangers se otevřou 18. září, o tři dny později čeká na Vigneaultovy svěřence první předsezónní zápas. Ostrý start mají Jezdci naplánován na 9. října v St. Louis, v domácím prostředí se poprvé představí 12. října proti Torontu. Čtrnáct z úvodních 21 utkání hrají v Madison Square Garden.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.