bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Důležitý druhý rok. Před jeho začátkem vypadá Pavel Zacha v pohodě

24. září 2017, 14:00

Jiří Lacina

Během loňské sezóny se v NHL hlavně rozkoukával. Trenér mu odměřoval čas velmi pečlivě, občas ho poslal i na přesilovku. Svůj bodový účet po 70 zápasech uzavřel na 8 brankách a 16 asistencích. Zatímco loni se především seznamoval s novými spoluhráči, letos většinu z nich zná. Nejen z těchto důvodů se od něj čeká, že postoupí a stane se stabilní oporou New Jersey Devils.

Pomoc by mu k tomu měly i letní tréninky, které absolvoval přímo v Newarku. „To nejlepší vždycky odvádím, když jsem šťastný a hokejem se bavím. Právě to se mi nyní daří, takže doufám, že je to vidět i na trénincích a v zápasech,“ řekl v sobotu zámořským novinářům Pavel Zacha.

Ve stejný den odehrál své letošní druhé přípravné utkání. V tom prvním ve středu proti Rangers otevíral skóre na straně Devils (viz video níže), kteří nakonec prohráli v Madison Square Garden 3:4 v prodloužení. V sobotu si dal se svými spoluhráči proti Jezdcům na domácí půdě odvetu, asistencí u druhého gólu Stafforda pomohl k výhře 2:1.

Zatím tedy naplňuje závazek, který si dal do letošní sezóny. Chce se stát agresivnějším útočným hráčem. Loni někdy nahrával víc, než bylo zdrávo. Teď chce navýšit a zlepšit střelbu, taky by rád víc chodil do míst, kde to bolí, ale odkud padá nejvíc branek. V prvním utkání proti Jezdcům byl s šesti pokusy mezi tyče nejaktivnějším střelcem Ďáblů.

„Stejné to bylo můj první rok mezi juniory. Mnohem víc jsem nahrával, jako bych se trochu styděl pořádně hrát,“ vybavuje si Zacha. „Druhý rok byl lepší, snažil jsem se víc střílet, byl jsem sebevědomější. S větším počtem střel budu mít víc šancí, takže se o to snažím,“ naznačuje brněnský rodák.

Jak jsme vás již informovali, vážné zranění prsního svalu Travise Zajaca otevřelo do začátku sezóny víc prostoru pro další centry Devils, tedy i pro Zachu. V prvních dvou přípravných duelech nastupoval dvacetiletý Čech po boku zkušeného jednatřicetiletého Drew Stafforda, se kterým společně vypracovali oba góly. Na levém křídle s nimi hrál Jesper Bratt.

Souhra Zachy se Staffordem se zdá být vazbou, na které bude trenér John Hynes stavět i v průběhu sezóny. „Je to šikovný a tvrdě pracující hráč, takže se mi s ním hraje dobře,“ řekl o Staffordovi po středečním zápase Zacha. „Bratt je další šikovný hokejista. Musíme tvrdě makat a šance přijdou.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.