bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Duncan Keith by už mohl opustit Blackhawks. Povedou jeho kroky na Floridu?

24. ledna 2020, 13:06

Jiří Sameš

Od Uzávěrky přestupů NHL 2020 nás dělí přesně jeden měsíc, čím dál více se tedy spekuluje o možných přestupech. Zmiňováno je zde přitom také jméno obránce Duncana Keitha.

V souvislosti s obchodem se o něm dost hovořilo již loni, avšak se nestěhoval. Nyní by si už ovšem mohl skutečně pakovat kufry.

Chicago Blackhawks, současný a hlavně dlouhodobý zaměstnavatel Duncana Keitha, sice usilovně bojují o účast v play-off. Pokud ale po Utkání hvězd NHL nechytnou formu, budou muset na situaci nějak zareagovat.

Bitva o vyřazovací část v Západní konference je neskutečně vyrovnaná, rozhodovat bude každý bod. Stačí chytnout menší krizi a máte po nadějích.

Případným zájemcem o služby Keitha by mohli být klidně Florida Panthers. Důvodů je tady hned několik.

Hlavním trenérem týmu je nově Joel Quenneville, jenž vedl Blackhawks téměř jedenáct let a třikrát s nimi vyhrál Stanley Cup. Zároveň byl obřím fanouškem Keithovy hry.

Panthers také potřebují nutně vyztužit defenzivu. Nepočítáme-li samostatné nájezdy, za 49 zápasů inkasovali 160 branek, což je sedmým nejhorším výsledkem v lize.

„Joel Quenneville miloval Keitha, jeho hru," řekl přední redaktor Sportsnetu Scott MacArthur ve čtvrtek při rádiovém vysílání SN590 The Fan.

„Keith byl výjimečně dynamickým zadákem. Jeho odchod k Florida Panthers je zajímavá myšlenka, oni zde potřebují posílit," pokračoval.

„Jen trochu přemýšlím, zda by Keith dokázal vyřešit všechny jejich problémy. Určitě i bude něco stát," doplnil ještě.

Co se finanční stránky týče, Florida nemá vůbec žádné problémy "připlatit si". V těchto chvílích do toho jde organizace docela po hlavě.

Dokazuje to třeba letní příchod brankáře Sergeje Bobrovského, jenž s týmem podepsal 1. července jako neomezeně volný hráč sedmiletou smlouvu na celkem 70 milionů dolarů. 

Keithovi aktuálně běží desátý rok ze třináctiletého kontraktu na celkem 72 milionů dolarů, podškrtlého 3. prosince 2009 s Chicagem. Dohoda zahrnuje mimochodem doložku o nevyměnitelnosti.

Panthers mají pod platovým stropem zhruba 2.4 milionů dolarů, nepochybně by tedy byla potřeba něco obětovat.

Odchod Keitha může jinak svým způsobem uspíšit i nedávná potyčka na tréninku Blackhawks s útočníkem Jonathanem Toewsem.

Keith, šestatřicetiletý Kanaďan, odehrál v sezoně 2019-2020 zatím 42 zápasů, přičemž v nich vstřelil jeden gól a zapsal celkem 14 kanadských bodů.

Hokejisté Floridy mají na svém kontě aktuálně šest výher po sobě, v tabulce Atlantické divize jsou potom nyní na třetím místě (bilance 28-16-5).

Čtěte také:
S hokejem jsem pravděpodobně skončil, prohlásil Marc Methot

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.