bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dustin Byfuglien věří, že s Lainem se Jets konečně podaří postoupit do play-off

16. srpna 2017, 20:04

Robert Rampa

Při rozhovorech o předešlých sezonách Dustinu Byfuglienovi smích uvadá. Letos se Winnipeg opět nedokázal probojovat do play off. Po přestěhování z Atlanty v roce 2011 postoupil pouze jednou (2015), a to hned vypadl s Anaheimem. Jenomže zeptejte se Byfugliena na Patrika Laineho a úsměv mu hned naskočí zpět. Laine, s 36 góly nejlepší střelec Winnipegu z loňské sezony, vlévá do organizace Jets množství optimismu. A Byfuglien o devatenáctiletém mladíkovi nepochybuje.

Podle Byfugliena je právě Laine ten, kdo poskytne jiskru, zažehne plamen a odpálí Tryskáče do play off. „Doufáte, že mladý kluk jako on přijde a zopakuje loňský výkon. Vždy se na novou sezonu těšíte a na nováčky o to víc. Chcete vidět, s čím novým přijdou. To je na nich ta vzrušující část,“ vypráví Byfuglien. „Bude mít další úspěšnou sezonu, protože na sobě tvrdě pracuje a chce mít lepší sezonu než tu minulou. Celá naše ofenzíva by měla být úspěšná. Máme tolik čistého talentu.“

Útok Jets nebyl vůbec problém. Loni vstřelili 246 branek, druhé nejvyšší číslo v Západní konferenci za Minnesotou. Winnipeg táhla především první lajna s 24letým Markem Scheifelem (32 branek a 50 asistencí), 21letým Nikolajem Ehlersem (25 branek a 39 asistencí) a právě Lainem. Jejich útočná trojka se pyšní třemi góly na zápas, lepších útočných trojic bylo jen šest v celé lize. 

„Každou sezonu začínáte od začátku. A postupně na tom stavíte, abyste viděli, kam až vás to dovede. Tuhle sezonu chceme dojít rozhodně dál,“ naráží na nepostup do play off Byfuglien. Pro to, aby se podařilo postoupit, musí celý tým zlepšit obranu. Winnipeg inkasoval 255 branek, po Coloradu (276), Dallasu (260) a Arizoně (258) nejvíce z celé ligy. I proto obranu posílí Dmitrij Kulikov, jenž by měl přinést cenné zkušenosti. Do brány navíc přichází Steve Mason.

„Když přijdou noví hráči, přivítáte je. Ujistíte je, že pro ně budete tvrdě pracovat. Nevím, zda bych dokázal konkrétně ukázat na věci, které byly loni špatně. Myslím, že nám prostě scházela vyrovnanost výsledků. Hráli jsme dobré zápasy a pak najednou přišla dlouhá série špatných,“ hodnotí sezonu Byfuglien. „Těžko se dá říct, co se teď vše bude dít. Jets půjdou dopředu, loni jsme rozhodně na play off neměli.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.