bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Důvěra na prvním místě. Maurice a Cheveldayoff u Jets dostali nové smlouvy

9. září 2017, 13:00

Martin Schwarz

Winnipeg Jets vkládají důvěru v persony, které se nyní o mužstvo starají a věří, že klub brzy dokážou zařadit mezi kandidáty na zisk Stanley Cupu. Důkazem budiž prodloužení smluv s trenérem Paulem Mauricem a generálním manažerem Kevinem Cheveldayoffem. Oba dostali víceleté kontrakty, jejichž detaily organizace nezveřejnila.

Utvořit dlouhodobější nabídku pro Mauriceho s Cheveldayoffem se zdá být zcela logickým krokem. Prvnímu i druhému příští rok v létě vyprší stávající smlouva a Stíhačky nechtěly riskovat nejistou budoucnost. Přestože klub od přesunu do Winnipegu nedosáhl výraznějšího úspěchu, ke škatulatům na důležitých strategických postech zatím nedochází. Naopak, kouč i manažer mají od majitele plnou důvěru. 

„Pojištění si těchto dvou mužů je velmi důležité proto, abychom mohli pokračovat ve zlepšování kádru a cestě vzhůru,“ říká na webu nhl.com Mark Chipman, předseda společnosti True North Sports & Entertainment, která Winnipeg Jets vlastní. „Mám radost, že jsme se na nových podmínkách dohodli, byla to pro mě jedna z priorit. Když se obklopíte vysoce kompetentními lidmi, jež navíc mají dobrý charakter, máte přesně to, co potřebujete. Věřím, že Paul a Kevin tahle kritéria splňují.“

Padesátiletý Paul Maurice v říjnu odstartuje již svou šestou sezónu na střídačce Jets, s výběrem však nakoukl do play-off jedinkrát. Stíhačky se mezi nejlepší osmičku Západní konference vtěsnaly na jaře 2015, tam ovšem dostaly lekci od Anaheimu, Ducks soupeře v prvním kole vyřadili jednoznačně 4:0 na zápasy. V základní části 2016-17 Winnipeg sesbíral do tabulky 87 bodů, což mu na vyřazovací boje nestačilo. Od druhé divoké karty, kterou drželi pozdější finalisté Nashville Predators, kanadskou organizaci dělilo sedm bodů.

Oblíbený u hráčů

Realizační tým ale nepochybuje, že se brzy začne blýskat na lepší časy. „Jsem moc vděčný za pokračování ve Winnipegu,“ libuje si Maurice. „Já i Kevin máme radost z toho, jak se věci postupně vyvíjí, a jakým směrem míříme.“ Ontarijský rodák dříve vedl také celky Hartford Whalers, Carolina Hurricanes a Toronto Maple Leafs. S Hurikány v roce 2002 dokonce vydřel finále, v němž ale po pěti utkáních gratuloval ke stříbrnému grálu hráčům Detroit Red Wings. Aby toho nebylo málo, v ročníku 2012-13 si odskočil na zkušenou do KHL, kde koučoval Metallurg Magnitogorsk.

„Paul Maurice je opravdový lídr,“ chválí kolegu manažer Cheveldayoff. „Můžete to vidět v kabině, ale i cítit z hráčů, když s nimi na konci sezóny hovoříte. Hokejisté jsou s ním převážně spokojeni. Já a Paul teď hledáme cestu, jak společně uspět.“ Hlavní stratég Winnipegu není jediný, komu novina o Mauriceho pokračování v klubu zlepšila náladu, raduje se i útočník Blake Wheeler.

„Pro mě osobně je nejlepším koučem, jaký mě kdy trénoval,“ říká Wheeler. „Nejvíce jsem se toho naučil právě pod ním, navíc několika různými způsoby. Po jeho příchodu došlo ke zlepšení také u jiných hráčů, stačí se podívat na Marka Scheifeleho, Jacoba Troubu. Nebo Nikolaje Ehlerse a Patrika Laineho. Tihle kluci v krátkém čase výborně herně rostou.“

Sedmačtyřicetiletý generální manažer Kevin Cheveldayoff zastává svou funkci od přesunu klubu z Atlanty do Winnipegu (2011). Poprvé mu byla smlouva o pět let prodloužena v roce 2013. Ještě předtím vykonával práci asistenta manažera u Chicago Blackhawks. „Pro mě a mou rodinu je nový kontrakt s Jets výbornou zprávou,“ jásá Cheveldayoff. 

Zvládnou se Winnipeg Jets už příští rok na jaře dostat do play-off? A budou v dohledné době patřit k hlavním kandidátům na Stanley Cup?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.