bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dva debakly a konec. Arizonu nepodrželi klíčoví hráči, i tak udělala krok kupředu

22. srpna 2020, 9:30

Martin Schwarz

V kvalifikaci o play-off senzačně vyřadili Nashville, ale Colorado už bylo nad jejich síly. Arizona Coyotes schytali hlavně v posledních dvou zápasech od Avalanche tvrdou lekci. Udělali nicméně další krok k posunu mezi uchazeče o Stanley Cup, a hlavně nasbírali cenné zkušenosti s vyřazovacími boji.

Před letoškem hráli Kojoti play-off naposledy v sezoně 2011/2012, kdy postoupili do finále Západní konference. Od té doby ani ťuk. Dlouhý půst skončil až letos.

Tým z Glendale částečně i zásluhou upraveného herního systému vyřazovací části nakoukl nejprve do kvalifikace, později také do prvního kola. Než je Colorado stihlo vyřadit poměrem 4:1 na zápasy, sehráli svěřenci kouče Ricka Toccheta devět zajímavých partií.

„Máme před sebou hodně práce,“ uvědomoval si lodivod Arizony ve vyjádření pro server nhl.com. „Ale jsem za letošní zkušenost s play-off hrozně moc rád. Řadě našich hráčů to pomůže pochopit, co duely o všechno obnáší,“ pokračoval.

Čtvrté a páté střetnutí série s Lavinami nastavilo Kojotům zrcadlo reality. Dohromady v nich inkasovali 14 branek, sami pouze dvakrát skórovali a nelichotivě se zapsali do historických tabulek NHL. Pouze jednou se stalo, že by byl brankový rozdíl soupeřů v posledních dvou utkáních série větší.

Dvě porážky 1:7 zkrátka odlišily kandidáta na Stanley Cup od mančaftu, který na sobě ještě musí zapracovat.

„Tohle jsou opravdu obrovské zkušenosti. Kdybychom se nedokázali do play-off prokousat, už dávno jsou naši kluci někde na pláži, mají volno a tyto důležité zážitky vůbec nemají. Teď jsme si to zkusili a zároveň stále musíme ujít dlouhou cestu,“ tušil Tocchet.

Hvězdy zůstaly za očekáváním

Co vlastně stálo za dvěma debakly 1:7 od Colorada?

Coyotes trápila především produktivita a celkově jim nešlapal útok. Úplně chyběl forvard Nick Schmaltz a během 4. partie série ze zdravotních důvodů odstoupil také Conor Garland. Jenže ani ti, kteří na ledě zůstali, se nečinili podle představ.

Například tahouni Taylor Hall a Phil Kessel, od nichž se očekávají pravidelné gólové a bodové příspěvky. Zatímco první jmenovaný do statistik promluvil pouze v jednom z pěti zápasů, Kessel proti Avalanche nezapsal žádnou branku či asistenci, zůstal na nule. S takovými výsledky klíčových borců se těžko vítězí.

„Je pravda, že několik našich hráčů nepodalo ideální výkony. Abych pravdu řekl, nevím, kde byli myšlenkami. Ale nechci je tvrdě kritizovat, protože za sebou mají náročné dny a hráli proti velmi silnému soupeři,“ líčil Rick Tocchet.

Jestli něco fanoušky Arizony naopak můžeš těšit, tak jsou to výkony brankáře Darcyho Kuempera. Z velké části jeho zásluhou Kojoti v kvalifikaci přemohli Predators.

Chayka je pryč. A co Hall?

Bude zajímavé v příštích týdnech a měsících sledovat, co se u Coyotes stane. Po odchodu generální manažera Johna Chayky (na konci července) přijde na řadu další zápletka: vyjednávání nové smlouvy s Taylorem Hallem. Zůstane, nebo půjde o dům dál?

Ať už to dopadne jakkoliv, pro Arizonu mělo letošní play-off – přestože ve zvláštních podmínkách a po krátkou dobu – velký význam.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.