bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dva za jednoho. Máme dva kvalitní gólmany, věří Chayka po příchodu Kuempera

23. února 2018, 11:45

Martin Schwarz

Pod přestupovou pokličkou to pořádně vře. S blížícím se koncem února proletuje médii jedna zpráva o trejdu za druhou, napříč Východní i Západní konferencí. Velmi zajímavý obchod provedli zástupci klubů Arizona Coyotes a Los Angeles Kings. Pouštní psi přivedli mezi tři tyče dlouhána Darcyho Kuempera, do Kalifornie na oplátku poslali útočníka Tobiase Riedera a gólmana Scotta Wedgewooda.

Obě strany činí logický tah. Los Angeles bojuje o play-off a s účastí ve vyřazovacích bojích to myslí vážně. Nedávno povolalo do obrany na pomoc zkušeného Diona Phaneufa, takřka o pár hodin později posílilo i na útočném postu. Německý šikula Tobias Rieder odehrál v dresu Coyotes necelé čtyři sezóny, letos za Arizonu posbíral 19 kanadských bodů (8 + 11). V červenci se však může stát omezeně volným hráčem.

„Hledal jsem na trhu rychlost a schopnost skórovat,“ uvedl k výměně na webu nhl.com generální manažer Kings Rob Blake. „Tobias by měl přidat chybějící element rychlosti na levém křídle. Až budou všichni zdraví, je představa taková, že by spolu v jedné lajně nastoupili Rieder, Adrian Kempe a Trevor Lewis. Na hráče přesně takového typu jsme cílili.“ Němec má navíc pro hokej ideální věk, v lednu mu bylo pětadvacet let a stále v něm tkví potenciál ke zlepšení.

Kuemperovi se daří

Ani kroku arizonského stratéga Johna Chayky se nelze divit. Náhradník Scott Wedgewood sice předváděl – zejména v úvodní části ročníku – solidní výkony, mnohdy až nadprůměrné. Jenže přestavba Coyotes zdaleka nekončí a Darcy Kuemper během krátkého působení na západním pobřeží Spojených států dokázal, že je na něj spolehnutí. Také Kuemperovi v létě vyprší současný kontrakt. Nicméně Chayka se už teď netají tím, že by s ním rád podepsal novou smlouvu a do období 2018-19 vstoupil s brankářským tandemem Raanta – Kuemper.

„Nyní máme dva kvalitní gólmany, kterým věříme a kteří zvládnou odvádět nadprůměrnou práci v chytání puků,“ nepochybuje manažer Kojotů. „Disponujeme řadou mladých talentů v útoku, ale stejně tak je důležité vlastnit maskované muže, jimž se dá za všech okolností věřit.“ Kuemper letos vykazuje jedny z nejlepších statistik mezi brankářskými dvojkami. Tedy mezi takovými lapači kotoučů, jež odehráli aspoň 15 utkání. Před odchodem z organizace Kings inkasoval průměrně 2.10 branek na zápas.

Výměna na trase Arizona – Los Angeles přináší další zajímavý osud pro Scotta Wedgewooda. Ten byl ke Coyotes vytrejdován teprve na konci října z New Jersey, v Gila River Areně se však ohřál jen pár měsíců. Také jemu, podobně jako Riederovi a Kuemperovi, končí 1. července smlouva, tohoto dne z něj bude omezeně volný hráč.

Los Angeles v příštích dnech a týdnech čeká tuhý boj o každý bod do tabulky, o divoké karty, zaručující ještě postup do play-off, je v Západní konferenci velký zájem. To Arizona řeší z pozice nejhoršího týmu NHL úplně jiné starosti. „Myslím, že naše sezóna mohla být lepší, kdybychom na jejím začátku neřešili trable s gólmany,“ posteskl si Chayka. „Když spoléháte na jednoho muže, riskujete jeho zranění nebo výpadek formy. A to pak týmu ublíží.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.