bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dva zápasy startují ještě před půlnocí, Columbus zabojuje o play-off ve Vancouveru

24. března 2019, 17:00

Ondřej Mach

National Hockey League má v neděli na programu pět zápasů, přičemž dva začnou ještě před půlnocí našeho času. V půl šesté startuje divizní souboj mezi Capitals a Flyers, na který naváže od 20. hodiny duel Islanders s Coyotes. Přesně o půlnoci pak Carolina vyzve Montreal, hodinu nato změří síly Chicago s Coloradem. Hrací den uzavře klání mezi Vancouverem a Columbusem.

17:30 Washington Capitals – Philadelphia Flyers

WSH: 1. místo v Metropolitní divizi (94 bodů)
PHI: 6. místo v Metropolitní divizi (80 bodů)

Lídr Metropolitní divize směřuje do play-off a ladí formu na vyřazovací část. Z posledních šesti zápasů ale tým kapitána Ovečkina čtyřikrát prohrál, dvakrát z toho s Tampou. V pátek Capitals na svém ledě nestačili na Minnesotu poměrem 1:2. Utkáním proti Flyers pokračuje jejich série domácích duelů.

Philadelphia je na tom podstatně hůře, na postupové pozice ztrácí sedm utkání před koncem základní části sedm bodů. Poslední týdny navíc celek z Rockyho města nezastihly v bůhvíjaké formě, kdy podobně jako Washington z posledních šesti utkání čtyřikrát prohrál. Poslední porážka přišla v pátek na domácím ledě proti Islanders (2:4).

20:00 New York Islanders – Arizona Coyotes

NYI: 2. místo v Metropolitní divizi (93 bodů)
ARI: 4. místo v Pacifické divizi (79 bodů)

Islanders jsou překvapením sezony a drží se na druhém místě Metropolitní divize. Tým zřejmě tolik neutrpěl odchodem kapitána Tavarese a ukazuje, že to jde i bez něj. Z posledních pěti duelů ale Islanders třikrát ztratili, přičemž dvakrát nevstřelili ani branku. Chuť si částečně spravili při pátečním vítězství na ledě Philadelphie (4:2).

Arizona si v letošním ročníku také vede velmi dobře a do samého konce bojuje o play-off. V sobotu sice přišla o postupové místo kvůli výhře Colorada, vrátit se na něj však může vítězstvím proti Islanders. Pokud chtějí Coyotes pomýšlet na vyřazovací boje, tak by se měli rychle vrátit do formy. Momentálně mají na kontě čtyři porážky v řadě.

00:00 Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens

CAR: 4. místo v Metropolitní divizi (89 bodů)
MTL: 4. místo v Atlantické divizi (87 bodů)

Velmi důležitý souboj začne o půlnoci našeho času v Raleighu. Carolina drží první divokou kartu Východní konference a ráda by si upevnila pozici před dotírajícím Columbusem. Canes mají stále slušnou formu, tento týden nestačili jen na vedoucí Tampu, které podlehli 3:6. V sobotním zápase ale nadělili Minnesotě pět branek a připsali si další nesmírně důležité body.

Montreal je na posledním postupovém místě Východní konference s tříbodovým náskokem na Blue Jackets, kteří ale mají odehráno o zápas méně. Canadiens by se tak velmi hodilo vyhrát na ledě Hurikánů, což by je s nimi i bodově srovnalo. Kanadský klub vyhrál třikrát v řadě, naposledy rozstřílel Buffalo 7:4.

01:00 Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche

CHI: 7. místo v Centrální divizi (74 bodů)
COL: 5. místo v Centrální divizi (80 bodů)

Druhý divizní souboj začne jednu hodinu po půlnoci v Chicagu. Blackhawks jsou stále ve hře o play-off, ztráta šesti bodů na druhou divokou kartu už se však zdá příliš velká. Do karet týmu kapitána Toewse nehraje ani momentální forma, Chicago prohrálo poslední tři duely. V pátek podlehli právě Coloradu v poměru 2:4.

Avalanche nemají na druhé divoké kartě Západní konference nic jistého, zezadu se na ně tlačí Arizona a Minnesota. Celek z Denveru je však v dobré formě a případná výhra proti Chicagu by byla již pátou v řadě. Nedělním duelem Laviny startují třízápasový trip.

03:00 Vancouver Canucks – Columbus Blue Jackets

VAN: 6. místo v Pacifické divizi (74 bodů)
CBJ: 5. místo v Metropolitní divizi (84 bodů)

Nedělní program uzavře klání mezi Vancouverem a Columbusem. Canucks ztrácí na play-off šest bodů a pravděpodobně se do další fáze nedostanou. Tento týden však předvádí o trochu zlepšené výkony, ze čtyř duelů tři vyhráli. Včera na domácím ledě v divizním souboji podlehli Calgary 1:3.

Columbus letos ohromně posílil, výsledky tomu však neodpovídají. Blue Jackets začínají být pod obrovským tlakem, na druhou divokou kartu jim chybí tři body, nutně by tak potřebovali na západě Kanady vyhrát. Nyní mají na kontě tři porážky v řadě, ta poslední přišla na ledě Edmontonu (1:4).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.